Jazzland Community Tour 06

Jazzland på Norgesturné

I anledning sitt tiårsjubiluem er plateselskapet Jazzland for tiden ute på en landsomfattende norgesturnè i regi av Norsk Jazzforum. Profilerte musikere som Bugge Wesseltoft, Håkon Kornstad og Sidsel Endresen bidrar. I mars fortsetter turneen til Europa.

Kalender

Legg til arrangement
Se alle

Av Bjørn Hammershaug

Jazzland Community Tour er en omreisende trupp bestående av Jazzlands grunnlegger Bugge Wesseltoft, som nå har med seg Eivind Aarset, Marius Reksjø, Wetle Holte, Håkon Kornstad og vokalist Sidsel Endresen.

Etter mange såkalte «Jazzland sessions» er dette første gang disse musikerne opptrer på samme scene. Det legges opp til at alle skal presentere sin egen musikk, men de vil også delta i hverandres fremføringer – og det loves et spennende musikalsk møte i dette spenningsfeltet:

— Dette er første gang artistene opptrer samtidig på samme scene og samarbeider musikalsk. Vi gleder oss alle sammen, sa Bugge Wesseltoft i forkant av turneen. Første del er nå avsluttet, og etter et noen dagers pause starter andre del av ferden.

Rapportene fra den pågående turneen tilsier at publikum har en spennende konserter i vente. I en konsertomtale på groove.no (Blæst, Trondheim 31/1) stod det blant annet å lese om Bugge Wesseltofts opptreden fra åpningskonserten:

«Bugge Wesseltoft åpnet konserten alene. Buret inne bak en rhodes og et hav av diverse andre tangenter, samplere og manipulativt utstyr, satte han i gang letingen. Letingen etter grooven. Etter først å ha lett etter ideer på tangentene, ble like gjerne lokket på rhodesen fjernet, og to klubber tatt frem. Det som opprinnelig var et tasteinstrument ble med ett forvandlet til et melodisk perkusjonsinstrument, og etter ny idéleting kom loopen. Det er alltid like fascinerende å se ham i aksjon; før man vet ordet av det har han laget en groove og fortsetter å improvisere over den. De første tonene som virket så tilfeldige var glemt da hele huset svaiet til rytmene fra spakene til Bugge. Etter endt seanse lagde han en ny groove, nå basert på en liten tromme og et bassynthriff. Improviseringen fant hovedsakelig sted på rhodesen, og tydelige hint til melodier fra plata Film ing gjorde ham til en tidlig publikumsvinner.» (Ole Albrekt Nedrelid).

Etter konserter blant annet i Levanger, Bø i Telemark og Kongsberg venter nå følgende steder på Jazzland-gjengen:

8/2: Rokken, Volda

9/2: Driv, Tromsø (i samarbeid med by:Larm)

10/2: USF Verftet, Bergen

11/2: Hall Toll, Stavanger

12/2: Cosmopolite, Oslo

I mars bringer Jazzland konseptet videre til Paris og London, og deretter til Berlin og Barcelona.

Jazzland har i løpet av sine ti år etablert seg som et internasjonalt anerkjent merkenavn, ikke bare i Norge men også internasjonalt. De kan snart vise til 400 000 solgte album fordelt på 40 utgivelser, og med en rekke av landets toneangivende band/musikere i sin stall har plateselskapet blitt en stor suksess. Selskapet er et av de mest kjente europeiske jazzselskaper og artistene er på jevnlige turneer rundt om i verden. Eksempelvis er Beady Belle nettopp hjemkommet fra 15 konserter i England og Tyskland sammen med Jamie Cullum. Sidsel Endresen var på tre ukers europaturne i november. Bugge Wesseltoft har i år turnert i Canada, Japan og Kina, i tillegg til mange jobber i Europa.

Jazzland kan se tilbake på utgivelser av blant andre Wibutee, Audun Kleive, Terje Isungset, Atomic, Torun Eriksen, Shining og Beady Belle. Jazzland fordeler sine utgivelser på moderselskapet, Jazzland Acoustic (ny jazz) og Jazzland Grüner Series (nu jazz, elektronika etc.).

Jazzland Community Tour:

Bugge Wesseltoft – piano / elektronikk
Eivind Aarset – gitar
Marius Reksjø (Beady Belle) – bass
Wetle Holte (Wibutee) – trommer
Håkon Kornstad – sax
Sidsel Endresen – vokal

Stillinger

Vikariat som akkompagnatør

Barratt Due musikkinstitutt

Pianopedagog – 60%

Nordre Follo kulturskole

Dirigent

Jar Skoles Strykeorkester, Bærum

Kommunikasjons-ansvarlig

Musikkforleggerne

Pianolærer

Nittedal Kulturskole

Programmedarbeider

Safemuse – Safe Havens For Artists

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev