askerny2

Chick Corea og Trondheim Jazzorkester på Norgesturné

Den amerikanske jazzpianisten Chick Corea har takket ja til å reise på turné sammen med Trondheim Jazzorkester i februar 2001. Turnéen har premiere i Trondheim, og går så videre til Bodø, Harstad, Skien, Stavanger, Oslo og Lillehammer. Rikskonsertene og Midtnorsk jazzsenter står bak gjennomføringen.

Kalender

CHIAROSCURO QUARTET: Himmelske melodier

31/01/2023 Kl. 19.00

Oslo

Operapub i Teaterkjeller’n 1. februar

01/02/2023 Kl. 21:00

Oslo

Portrettkonsert – Harpreet Bansal

01/02/2023 Kl. 19.00

Oslo

LYTTELUNSJ med Kenneth Karlsson

03/02/2023 Kl. 11.30

Viken

I pressemeldingen som Ballade har mottatt fra Rikskonsertene kan vi lese følgende:

«Det er med stolthet Rikskonsertene, i samarbeid med Midtnorsk Jazzsenter, kan melde at den amerikanske jazzpianisten Chick Corea har takket ja til å reise på turné sammen med Trondheim Jazzorkster 3. 12. februar 2001. Konserten med dette storbandet var høydepunktet under årets Moldejazz. Under ledelse av den norske jazzmusikeren Erlend Skomsvoll, og med en usedvanlig opplagt Chick Corea bak tangentene, løftet nesten taket seg i Idrettens Hus. Et udelt positivt kritikerkorps omtalte konserten med terningkast seks og begreper som ”Historisk” og ”mirakelkonserten”.

Chick Corea er en jazzpianist av høyeste internasjonale klasse. I en alder av 59 år, og med over hundre plater bak seg, utstråler han en entusiasme, musikalitet og teknisk ekvilibrisme som gjør ham til en absolutt ener på scenen.

Samarbeidet med Trondheim Jazzorkester var svært inspirerende for både Corea og de norske musikerne, og det var Corea selv som antydet at ”det ville være synd om denne konserten bare ble fremført en eneste gang”. På spørsmål fra det norske pressekorpset om han kunne tenke seg en turné med bandet, svarte han smilende: ”Just give me the dates…”

Rikskonsertene tok utfordringen, ga ham datoer, og har nå sluttført forhandlingene med managementet om turnéen. Rikskonsertene er produsent for turnéen, men samarbeider tett med Midtnorsk Jazzsenter, som administrerer orkesteret.

Trondheim Jazzorkester er et ensemble på 15 musikere – et stort orkester i jazz-sammenheng. Orkesteret rekrutterer musikere fra det rike miljøet rundt jazzlinja ved Musikkonservatoriet i Trondheim.

Erlend Skomsvoll er kunstnerisk leder. Han er for tiden ansatt hos Midtnorsk jazzsenter, gjennom ”aspirantordningen for unge kunstnere i etableringsfase”, som Norsk kulturråd finansierer. Skomsvoll har på en overbevisende måte arrangert noe av det ypperste har skrevet – deriblant komposisjonene ”Matrix” og ”Spain”.

Rikskonsertene avslutter pressemeldingen med følgende gledesutbrudd:

«Dette er en stor seier for det norske jazzmiljøet, og nok en bekreftelse på det generelt høye nivået våre jazzutøvere holder.»

Reiseruten for Chick Corea og Trondheim Jazzorkester er som følger:

3. februar: Trondheim, Olavshallen
4. februar: Bodø kulturhus
6. februar: Tromsø kulturhus
7. februar: Harstad kulturhus
9. februar: Skien, Ibsenhuset
10. februar: Stavanger konserthus (arrangør: Stavanger jazzforum)
11. februar: Oslo konserthus
12. februar: Lillehammer, Kulturhuset Banken

For å kommentere og diskutere artikkelen må du være logget inn på Facebook. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du alltid sende oss en e-post.

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev