Platecover Levende bandasjer - Jørn Simen Øverli synger Vysotskij

Skal undervise i folkesang

Kulturskolen i Gjemnes og Nesset i Møre og Romsdal vil fra høsten av tilby undervisning i folkesang, kveding, til elevene sine. Gro Kjelleberg Solli skal være lærer

Kalender

Opera for barna: Mozart som barn

23/05/2024 Kl. 17:00

Oslo

Operapub på Grønland Boulebar

25/05/2024 Kl. 19:00

Oslo

New York? New York?! Here we go again

25/05/2024 Kl. 17:00

Oslo

Kulturskolen er den første i fylket som satser på kveding som fast tilbud, og rektor Edvin Eriksen er både glad og spent:

— Folkemusikken er et forsømt område i kulturskolen, og med de folkesangtradisjoner som vi har her i området og en slik kapasitet på lærersiden, har jeg svært god tro på at vi skal få til dette, seier Eriksen til Romsdals Budstikke.

Naboskoler som Sunndal, Frei og Kristiansund har allerede signalisert at de vil kjøpe kvedetimer fra Gjemnes og Nesset, men rektoren håper enda flere kan bli med på tiltaket.

Gro Kjelleberg Solli er utdanna musikkpedagog fra Norges musikkhøgskole, og har spesialisert seg på folkesangtradisjonen. Hun har også studert hos Sondre Bratland og Kirsten Bråten Berg, og er selv i eliteklassen i kveding.

Dagfinn Nupen, leder i Møre og Romsdal Folkemusikklag, er svært fornøyd:

— Jeg tillater meg selv et stort halleluja. Vi i folkemusikkmiljøet vil bare understreke hvor viktig det er at også de andre kulturskolene går sammen med Gjemnes og Nesset for å sy sammen et opplegg som gjør at vi får dette tilbudet opp skikkelig.

For å kommentere og diskutere artikkelen må du være logget inn på Facebook. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du alltid sende oss en e-post.