pride 2024

Magedans på Cosmopolite

Det blir Etnisk Musikkafé på Cosmopolite i Oslo i dag, onsdag 15. november. Det arabiske orkesteret Al Layali vil spille opp for magedanserinnene Siw Øksnes og Michelle Galdo.

Kalender

Ensemble KammerKlang i Bugården kirke

21/06/2024 Kl. 18

Vestfold og Telemark

Salif Keita-konsert

21/06/2024 Kl. 19.30

Viken

Valdres sommersymfoni – festivalen

21/06/2024 Kl. 1800

Innlandet

Magedans er en kvinnedans, opprinnelig en fruktbarhetsdans, med en tusenårig histore. Denne formen for dans får stadig større oppslutning blant norske kvinner. Siw Øksnes regnes som en av Norges fremste orientalske dansere, og på Cosmopolite 15. november kan hun altså oppleves live sammen med Michelle Galdo, en kollega innen faget.

I tillegg til å akkompagnere suggererende dans, vil det arabiske orkesteret Al Layali, bestående av musikere fra Libanon, Egypt, Iran og Irak, presentere musikk fra Midt-Østens store skattkammer – både moderne populærmusikk og klassiske sanger, blant annet av legendene Om Kolthoum og Mohammed Abdel Wahad.

Siw Øksnes kommer fra Hamarøy i Nordland og har studert orientalsk dans i mange år. Hun reiser jevnlig til Kairo, både for å danse og for å studere arabisk språk og kultur. Arrangørene ønsker i hvert fall velkommen til en aften med stemninger hentet fra Kairos basarer.

Konserten er et samarbeid mellom Cosmopolite og Flerkulturelt Musikksenter i Rikskonsertene.

For å kommentere og diskutere artikkelen må du være logget inn på Facebook. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du alltid sende oss en e-post.