240608

Folkemusikk mot uønsket stivhet

Chateau Neuf Spelemannslag slipper snart sitt tredje album. Dette vil bli markert med en konsert under Soria Moria-festivalen i Oslo søndag 4. mars. I følge musikerne selv skal de nå lokke «nordmenn med danse- og gangsperre til en musikalsk opplevelse med øyeblikkelig helbredende virkning.»

Kalender

Opera for barna: Mozart som barn

23/05/2024 Kl. 17:00

Oslo

New York? New York?! Here we go again

25/05/2024 Kl. 17:00

Oslo

Operapub på Grønland Boulebar

25/05/2024 Kl. 19:00

Oslo

Den tredje CDen til Chateau Neuf Spelemannslag har fått tittelen ”Curing Norwegian Stiffness”, og vil være i handel alt dagen etter konserten på Kulturslottet Soria Moria. Chateau Neuf Spelemannslag henter mye av sitt musikalske materiale fra norske slåtter, men med et låtmateriale som omfatter blåserekke og sekkepiper, fire viokalister og full backline har de utviklet en særegen stil som har appellert til verdemsmusikk-miljøene langt utenfor Norges grenser. Med omfattende turnevirksomhet i Norden, Tyskland og USA har musikerne blitt en viktig eksportør av norsk samtidsmusikk med røtter i tradisjonene.

CNS i utlandet
Foruten de norske utgivelsene ”Spell” og ”Tjuvgods”, har CNS også gitt ut CDen ”Gamle Guro” på det tyske plateselskapet Feuer & Eis – samt ”Stolen Goods” på det amerikanske selskapet North Side. For den første mottok de i 1996 ”Preis der Deutschen Schallplattenkritik”, mens ”Stolen Goods” toppet listene i det amerikanske musikkmagasinet Pulse i februar 1998 – for øvrig et godt hestehode foran ikke ukjente Buena Vista Social Club.

Den komplette oversikten over Soria Moria Festivalen 2001 finner du ved å gå [link id=55637 title=»hit»].

For å kommentere og diskutere artikkelen må du være logget inn på Facebook. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du alltid sende oss en e-post.