Sofia Karlsson (Foto: Magnus Selander)

Columbi Egg med høstprogram

Engelske legender, norske bestillingsverk og sigøynermusikk – dette er noe av det Norges mest aktive folkemusikkscene har å by på denne høsten.

Kalender

3. september kommer ekteparet Waterson:Carthy, gjerne omtalt som noen av de største legendene innen engelsk folkemusikk. 29. oktober blir det mulig å møte en annen engelskmann; gitarist og sanger Martin Simpson.

Unge, profesjonelle norske utøvere er også sterkt tilstedeværende, bl.a. ved duoen Bruvoll/Halvorsen, Ragnhild Furebotten trio og Eidfjord-jenten Benedicte Maurseth som vant IntroFolk, sommerens konkurranse for unge folkemusikere.

På samme måte som Odd Nordstoga står svenske Sofia Karlsson (bildet) med ett ben i visesang og ett i folkemusikk. Hun har solgt platina for sine tolkninger av Dan Anderssons sanger.
Sofia Karlsson starter sin aller første norgesturné på Columbi Egg i Bergen 12. november.

Venner av sigøynermusikk kan glede seg over bl.a. gjenhør med det unike Gjertruds Sigøynerorkester den 15. oktober.

Av andre arrangementer er det også verd å trekke frem søndagsmatiné den 16. september med en serie små bestillingsverk av bl.a. hallingdanser, koreograf og filmanimatør Hallgrim Hansegård. 20. oktober fremføres verket Elvemot – en reise i folkemusikk-landskaper av Columbi Eggs musikalske vert Gabriel Fliflet. Det skjer i Korskirken.

Høstprogrammet består av 11 ulike arrangement med til sammen 18 grupper/solister. Fullt program finnes på denne lenken.

For å kommentere og diskutere artikkelen må du være logget inn på Facebook. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du alltid sende oss en e-post.

Stillinger

Treblåslærer

Hemnes Kulturskole

Prosjektmedarbeider i Bodø

Musikkontoret Nord

Daglig leder

Sørnorsk jazzsenter

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev