Celio de Carvalho 2005

Blårollinger med brasiliansk kulør

Barneserien Blårollinger holder sin første konsert for sesongen søndag 22. januar, med forestillingen !Bracelio!». Fra klokken 1200 vil perkusjonisten Celio de Carvalhos tromme, leke og fortelle fra sitt hjemland Brasil. Celio har tidligere vunnet Spellemannpris for sitt debutalbum «Brazilikum, og fungert som musikalsk koordinator for blant andre Tone Hulbækmo og Hans Fredrik Jacobsen.

Kalender

Operapub på Røverstaden

15/04/2020 Kl. 20:00

Oslo

JAZZ I SIKTE

17/04/2020 Kl. 20:00

Rogaland

Kroke

17/04/2020 Kl. 19:00

Oslo

Operapub på Røverstaden

22/04/2020 Kl. 20:00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

Blårollinger har holdt «konserter for rockerunger» siden 2002. Til tross for at konsertene er ment for barn mellom 2 og 12 år, har det alltid vært fokus på kvalitet. Initiativtaker Andreas Gilhuus så så tidlig et behov for å lage godekonserter for de minste:

— Ofte blir barn brukt som påskudd til et program i forbindelse med en festival eller et festspill. Vi legger vekt på å lage en egen konsertserie som er produsert nettopp for barn, og engasjerer profesjonelle musikere med lang erfaring med å spille for barn – for eksempel gjennom Rikskonsertenes skolekonsertordning. Gjengen bak Blå blir også eldre og mer etablerte, og en del blårollinger har allerede poppa ut, så derfor føles det naturlig å etablere en scene for musikkformidling som er tilrettelagt for barn, sa Gilhuus til Ballade i 2003.

Perkusjonisten Celio de Carvalho, som skal åpne denne Blårolling-sesongen, er heller ingen nybegynner. I hjemlandet Brasil har han spilt med mange kjente artister i brasiliansk musikkliv, og er også blitt en ettertraktet musiker her i Norge. Han har opptrådt på tv og i radio, og vært med på flere plateinnspillinger.

De Carvalho har vært medlem av gruppa Trio de Janeiro, som i 1993 fikk Spellemannprisen for debutalbumet «Brazilikum». hans første solo-cd – «Celio – Avenida Brasil» – kom ut i 1996. Den mangesidige musikeren er godt kjent med og i musikkmiljøene i både Rio og Oslo, og har derfor også fungert som koordinator for norske musikere i Brasil, for eksempel for Tone Hulbækmo og Hans Fredrik Jacobsen

I forestillingen «Bracelio!» vil barna i følge Blårollingers program «høre og oppleve Celio spille, synge og fortelle fra musikkskattene i hjemlandet Brasil: Karnevalssanger, sanger til fortellinger, og musikk som bare er til for øret og hjertet. Noe av det særegne i Celios formidling er hans evne til å få lyder og rytmer ut av alle slags instrumenter og gjenstander.», mener Blårollinger.

Forestillingen inneholder sekvenser med rent trommespill, fortellinger, og kombinasjon av sang og spill.

Konserten begynner klokken 1300, og koster 50 kroner. Gratis for Blå-medlemmer. Dørene åpner kl. 1200.

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev