Øyafestivalen (Foto: Steffen Rikenberg)

Festivalene snakker med WWF og Zero om klimakutt

Hvor bør som arrangør starte å kutte? Norske Konsertarrangører, Øya og Vinjerock tar med miljøbevegelsen og inviterer til seminar.

Kalender

Flygelinnvielse

02/06/2021 Kl. 18:00

Innlandet

Flagstad – The Opera VERDENSPREMIERE

11/06/2021 Kl. 18:00

Innlandet

Øyafestivalen, Vinjerock og Norske Konsertarrangører arrangerer klimaseminar for kunst- og kulturfeltet 9. august 2019.

Hvor store er klimautslippene i kunst- og kulturfeltet, og hvordan kan vi kutte dem? For første gang samles et bredt anlagt felt for å diskutere konkrete klimatiltak i produksjon og formidling av kunst og kultur. Målet for dagen er å vise hvilke klimaløsninger som finnes for kulturfeltet i Norge og å kartlegge hvordan vi i fellesskap kan bidra til en grønnere bransje.

Dette er bekreftet fra programmet så langt:

Stokkøya Festival om hvordan de har skapt en helt plastfri festival med bærekraftig og lokal mat på en øy midt ute i havgapet. Fredrik Österling fra Helsingborgs Konserthus forteller om hvordan de besluttet å slutte å fly inn artister til konserthuset og heller vil prioritere de som reiser miljøvennlig. Produsent Ronny Fritsche fra Zentropa/Film i Väst snakker om hvordan filmbransjen kan ta konkrete grep for å gjøre produksjonene klimavennlige. Sigrun Aker Nordeng fra Munchmuseet vil snakke om Futurebuilt og hvordan museet skal tilby moderne kunstopplevelser i et bærekraftig museumsbygg.

Bård Vegar Solhjell (WWF), Anja Bakken Riise (Framtiden i våre hender) og Marius Holm (Miljøstiftelsen ZERO) forteller om hvor de store utslippene er, og gir oss konkrete verktøy for å håndtere dem.

Det vil bli debatt om hvilke veivalg kunst- og kulturfeltet må ta for å bli en del av en bærekraftig framtid, med blant andre Kristin Danielsen (Kulturrådet), Morten Gjelten (Norsk teater- og orkesterforening (NTO), Åse Kringstad (Virke – Hovedorganisasjonen – Produsentforeningen) og Ole Tobias Lindeberg (Oseana Kunst & Kultursenter).

Dagen innledes med en omvisning på Øyafestivalen.

Seminaret er initiert av Norske Konsertarrangører, Vinjerock og Øyafestivalen, og arrangeres i samarbeid med Munchmuseet.

For å kommentere her må du ha en Facebook-konto. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du sende oss en e-post.
Digitale festivaler og konserter

Stillinger

Videoprodusent

Den Norske Opera & Ballett

Solo SLAGVERK m/pl.til pauker

Arktisk Filharmoni

Prosjektleder

Kulturkollektiv Bodø

Programmedarbeider

Safemuse – Safe Havens for Artists

Hovedinstrumentlærer trompet

Musikk på Majorstuen skole/ Musikkskolen Barratt Due

Hovedinstrumentlærer tuba

Musikk på Majorstuen skole/ Musikkskolen Barratt Due

Samspill/ interpretasjon klaver

Musikk på Majorstuen skole/ Musikkskolen Barratt Due

Leder for strykeorkester aldersgruppen 8-12

Musikk på Majorstuen skole/ Musikkskolen Barratt Due

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev