Pål Hetland-tegning

Sommerballader anno 2002: Pål Hetland

Det er noen som jobber ekstra mye om sommeren, og da stilles det sterke krav til hva slags musikk som lydlegger de personenes omgivelser. Pål Hetland, som er handelsreisende i fordelaktige og informative utsagn om Quartfestivalen, setter personlig sin lit til Manu Chao og Bob Marley.

Kalender

Operapub på Røverstaden

15/04/2020 Kl. 20:00

Oslo

JAZZ I SIKTE

17/04/2020 Kl. 20:00

Rogaland

Kroke

17/04/2020 Kl. 19:00

Oslo

Operapub på Røverstaden

22/04/2020 Kl. 20:00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

24 timer før Quart kjører i gang med sin 2002-utgave tar festivalens talsmann Pål Hetland seg tid til å svare på noen sommerlette spørsmål fra Ballade.

Hvilke band gleder du deg til under Quartfestivalen?
— Ved siden av David Bowie og Turboneger som vel er nevnt mange nok ganger ser jeg frem til pyroshowet med Rammstein som jeg tror er en stor visuell opplevelse. Cornershop kan også svinge bra.

Hva slags musikk får deg i sommerhumør?
— Først og fremst er det Manu Chao. Blant annet liveopptaket fra Roskilde i fjor og låt nummer fem på «Clandestino»-albumet hans: «Mentira.» Bob Marley er også effektfullt.

Etter at sommeren er over, hva er det viktigste musikkbransjen bør fokusere på?
— Jeg tror artister må prøve å riste av seg det paniske forholdet man har til ordet «kommersiell.» Man må innse at alle artister vil selge flest mulig plater og være flest mulig ganger i avis og TV. Det går an å kombinere musikkmiljøets integritet med markedskrefter på en stilfull måte. Mange artister blir ‘disset’ fordi man selger skiver. Det bekymrer meg.

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev