Abid Raja (Foto: Ilja C. Hendel)

Øker kulturfondet – etter budsjettforlik og kutt i forrige uke

Kulturminister Raja stopper bebudet kutt i statens kulturfond.

Kalender

Tirsdag kom kulturminister Abid Raja med noen siste justeringer av krisepakkene for 2020. En av nyhetene var at regjeringa foreslår en styrking av Norsk kulturfond med 40 millioner – til forskjell fra nyheten etter budsjettforliket som skulle kutte fondet med 10 millioner. Da regjeringa og Frp gikk ut med statsbudsjettet de ble enige om, reagerte kulturfeltet, som da Kulturrådets rådsleder Lars Petter Hagen sa at det kom til å gå ut over dem som krisa hadde truffet hardest.

Kulturfondet løfter fram mange viktige kunst- og kulturuttrykk over hele landet, skriver Kultur- og likestillingsdepartementet i forbindelse med justeringa i dag.
– Dette er ikke tida for å minke bevilgningene til det frie kunstfeltet. Vi kan ikke la pandemien stoppe den fantastiske utviklinga vi har i bredde, mangfold og kvalitet, sier kultur- og likestillingsministeren, uten å gå nærmere inn på hvorfor han først ville kutte, for så å helomvende.

På Kulturrådets egne nettsider kommenterer Lars Petter Hagen økinga slik:
– Vi ser rekordstore søkertall på flere av ordningene våre, og behovet er enormt. Derfor er det viktig for hele det frie kunstfeltet at Norsk kulturfond nå økes med 40 millioner kroner, sier rådsleder Lars Petter Hagen.

Samtidig justerte Raja også opp stimuleringsmidlene for en periode med arrangement der søknadsfristen nå har gått ut – de ekstra bevilgningene der betyr at mange slipper avkorting i krisepakketilskudd. Les mer om stimuleringsordninga her.

For å kommentere her må du ha en Facebook-konto. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du sende oss en e-post.

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev