furesky24

Ny utgave av Listen To Norway

Årets første utgave av Listen To Norway er ute. Det engelskspråklige magasinet har fått tittelen «Medieval Medley», og tar bl.a. for seg tradisjoner rundt ballader og annen middelaldermusikk. Men også den norske samtidsmusikken er godt representert – i form av størrelser som Arne Nordheim, Ragnar Søderlind og Geir Johnson.

Kalender

Candlelight: A Tribute to Ludovico Einaudi

09/12/2023 Kl. 17:00

Oslo

Candlelight: A Tribute to Ludovico Einaudi

09/12/2023 Kl. 19:00

Oslo

Candlelight: A Tribute to Ludovico Einaudi

09/12/2023 Kl. 21:00

Oslo

In Dulci Jubilo

10/12/2023 Kl. 18:00 - 19:30

Oslo

Den nyeste utgaven av Listen To Norway – som er Norsk Musikkinformasjons eget internasjonale magasin – har tatt for seg mange forskjellige aspekter ved den norske middelaldermusikken. Velle Espeland fra Norsk Viseforbund har skrevet en seks siders artikkel om balladetradisjoner, mens Jon Lothe Eriksen står bak en artikkel om Modus Senter for Middelaldermusikk. Redaktør Mona Levin gir på sin side utenlandske lesere en innføring i det store og merkverdige eposet ”Draumkvedet” – med spesiell fokus på Det Norske Teatrets fremføring av Arne Nordheims versjon.

Av øvrig stoff fra den nyeste utgaven av Listen to Norway kan vi nevne fokus- og profilartikler på bl.a. Gro Siri Ognøy Johansen, Kåre Dyvik Husby, Bente Kahan, Silje Nergaard og techno-duoen Illumination. I tillegg har man viet plass til Ragnar Søderlinds sluttføring av Edvard Griegs aborterte operaprosjekt ”Olav Tryggvason”, og sett nærmere på suksessen som Geir Johnsson og billedhuggeren Marit Benthe Norheim nylig opplevde med sine ”Rolling Angels” i London. Nummerets gjesteskribent er Tadaaki Tsuda fra platebutikken Nordic Sound Hiroshima, som skriver utførlig om sin kjærlighet til den nordiske, klassiske musikken. Gjesteanmelder er Ivar Orvedal, som bl.a. tar for seg nye, norske utgivelser fra selskaper som Sofa, Racing Junior og Rune Grammofon.

Listen To Norway retter seg spesielt mot utenlandske musikkonservatorier, radio- og TV-stasjoner, universiteter, musikkritikere og journalister, og ønsker å informere om et bredt spekter av norsk musikk. Bladet blir distribuert til nærmere 170 land.

For å kommentere og diskutere artikkelen må du være logget inn på Facebook. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du alltid sende oss en e-post.