Edwin (Magnus Staveland) og Sylva (Eli Kristin Hanssveen) i siste akt.

Ny rekord for Ballade

Ballade har nå fått inn lesertallene for november. Igjen har vi økt solid – og er oppe i nærmere 315 000 treff i måneden. Antall såkalte unike brukere har i samme periode økt med hele 28 prosent. I tillegg har vi altså fått vår første nominasjon til en pris for beste nettsted.

Kalender

Ballade hadde 314 755 brukertreff i november måned – en økning på nesten 25 000 i forhold til rekordmåneden oktober, da vi var oppe i 290 172 treff. Enda mer gledelig er det at antall unike brukere har økt med nærmere tredve prosent. Det største antall treff hadde vi 21. november – da vi var oppe i ganske svimlende 40 594 treff på én eneste dag. De fleste brukerne titter innom oss i eller rett etter arbeidstiden, med en topp i tidspunktet fra klokken femten til sytten. Men vi mottar nå besøk døgnet rundt – og dessuten fra hele verden.

Et lite stykke Norge
Av brukerstatistikken vår ellers kan vi lese at de fleste besøkende blir referert til oss fra Kvasir og Startsiden, mens stadig flere også har lagt oss inn blant sine favoritter. Av de utenlandske søkermotorene er det Google og Yahoo som skaffer oss flest besøkende – der vi blant annet har fått visitter fra såpass eksotiske steder som Samoa- og Kokosøyene (!). I alt har folk søkt oss opp via 42 forskjellige land, der vi formoder at de fleste besøkene skyldes nordmenn i utlendighet. Norge står likevel for nærmere 89 % av trafikken. Det er for øvrig søkerverktøyene våre som er de mest populære tilbudene – med flest treff på søk etter band, organisasjoner og enkeltpersoner. Vi har nå lagt ut godt over tusen lenker til norske band og artister med egne nettsider, samt flere tusen adresser og andre opplysninger av relevans for norsk musikkliv.

Variert meny
Ellers publiserte Ballade 89 artikler i løpet av november, der vi bl.a. presenterte egne oppslag om bråket rundt fjerningen av kategorien for samtidsmusikk i Spellemannpris-sammenheng, satte fokus på Autunnale-festivalen og Gammleng-prisen, fortalte om Arbeiderpartiets nye forpliktelse overfor Innkjøpsordningen, skrev om Holbergdagene, Devil Dolls og Oslo Synthfestival, og fikk Rolf Wallin til å notere ned noen tanker rundt hans store opera ”Manifest”, som ble begeistret mottatt i Danmark.

Kandidat til Årets Nettsted
Hyggelig var det også at VG på tampen av oktober kåret oss til Dagens Nettsurf – og ikke minst at norske musikkjournalister nominerte oss som en av fem kandidater til Alarm-prisen for Årets Nettsted. Vi takker ellers også alle andre som har lagt ut lenker til oss, eller på annen måte referert til oss på sine nettsider.

Ellers oppfordrer vi som vanlig alle om å ta kontakt med oss, enten du selv vil skrive om noe som du brenner for, eller vil gjøre oss oppmerksomme på viktige hendelser.

For å kommentere og diskutere artikkelen må du være logget inn på Facebook. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du alltid sende oss en e-post.

Stillinger

Treblåslærer

Hemnes Kulturskole

Prosjektmedarbeider i Bodø

Musikkontoret Nord

Daglig leder

Sørnorsk jazzsenter

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev