Operaen Medea - Nordlysfestivalen 2023

Mot mekling på Parkteatret

Ansatte på Parkteatret vil ha tariffavtale, ledelsen ønsker en annen fagforening.

Kalender

Ary Morais & Band @ Drammens Teater 4. feb

04/02/2023 Kl. 15:00

Viken

Lørdagsopera 4. februar

04/02/2023 Kl. 15:30

Oslo

Fransk musikksalong à la 1720

05/02/2023 Kl. 18:00

Oslo

I forrige uke skrev Dagsavisen om brutte forhandlinger om en tariffavtale mellom de sceneansatte og ledelsen på Parkteatret Scene i Oslo.

Scenearbeiderne, representert av Alex Podgorny, fortalte om arbeidsdager opp til 16 timer uten overtidsbetalt, kveldstillegg og manglende vaktplaner, og en lengre liste over punkter der de mener arbeidsgiver bryter arbeidsmiljøloven.

Vil ha Riksavtalen
De sceneansatte på Parkteatret har valgt å organisere seg i Fagforbundet som organiserer sceneansatte, mens ledelsen, ved styreleder Pål Steigan, vil at de skal organisere seg i Fellesforbundet som organiserer bar- og restaurantansatte.

Bakgrunnen for det er i følge Steigan at arbeidskonflikten på Rockefeller endte med en tariff basert på Fellesforbundets Riksavtale. Denne ligger også til grunn for baransatte på Blå og Mono. Steigan ønsker samme avtalen som sine konkurrenter og mener at Fagforbundet ikke har et avtalealternativ som passer Parkteatret. Til Dagsavisen forteller også Steigan om en svært presset økonomi på Parkteatret Scene.

Meklingsstart før månedsskiftet
Fagforbundet sendte saken til Riksmeklingsmannen 1. februar, som har to uker på sag til å få partene til å bli enige. Dagsavisen skriver i dag at partene i konflikten skal møtes 21. februar hos kretsmeklingsmannen. Ender ikke denne meklingen i enighet kan det bli streik, sier kretsmeklingsmann Inger Tellefsen til Dagsavisen.

For å kommentere og diskutere artikkelen må du være logget inn på Facebook. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du alltid sende oss en e-post.

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev