Julestemning kirkelys

MIC takker for i år!

Musikkinformasjonssenteret tar juleferie fra 24. desember til 1. januar, og ønsker med dette alle brukere en riktig god jul og et godt nyttår. – Antallet sidevisninger i 2003 på mic.no og Ballade passerer 12 millioner, noe som er en fordobling fra året før, skriver MIC-direktør Morten Walderhaug i denne vesle julehilsenen. – Det gleder oss at så mange lesere i inn- og utland viser seg som aktive brukere av våre tjenester på nett.

Kalender

Opera Soirée

14/08/2020 Kl. 19.30

Viken

Cantango på Gamle Raadhus Scene

02/09/2020 Kl. 19:00

Oslo

El Muro Tango & Inés Cuello

19/09/2020 Kl. 20.00

Oslo

El Muro Tango & Inés Cuello

19/09/2020 Kl. 20.00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

Av Morten Walderhaug, direktør, MIC

2003 har vært et aktivt år for MICs del. Vår nettavis ballade.no oppnår stadig høyere lesertall, og den engelske nettsiden likeså. Antallet sidevisninger i 2003 på mic.no og Ballade passerer 12 millioner – en fordobling fra året før. Det gleder oss at så mange lesere i inn- og utland viser seg som aktive brukere av våre tjenester på nett.

Våre oppføringer på enkeltpersoner innen musikklivet gjennomgår en oppgradering m.h.t. opplenking: Foruten opplenking til personlige hjemmesider og mailadresser, lenkes det nå direkte opp til Phonofiles lydfiler på musikkonline.no, til MICs notekatalog og biografisk informasjon. Nytt er det også at de siste registrerte postene i vår notekatalog blir lagt ut fortløpende på forsiden. Ved at artiklene lenkes opp til en stadig voksende informasjonsbase med kontaktinformasjon, kataloger, kalender, lydfiler osv. håper vi å oppnå en økt synlighet av norske musikere og komponister i utlandet som i tråd med MICs formål igjen bidrar til økt bruk av norsk musikk i utlandet.

At vi daglig kan tilby nyheter og informasjon tilpasset et internasjonalt publikum har vist seg å være en viktig nyvinning. Mic.no kan nå tilby en stadig mer oppdatert kalender over norske musikkbegivenheter i inn- og utland, bl.a. med egen oppføring på forsiden om dagens begivenheter. I løpet av 2003 er mer enn 1000 konserter ført opp i denne kalenderen, og gir et sterkt bilde av norske musikeres aktivitetsnivå på utenlandske scener.

Utenriksdepartementet overførte i 2002 forvaltningen av sin Reisestøtteordning til MIC. I 2003 har det vært to fordelingsrunder, hvor musikere innen alle genrer har fått støtte til prosjekter utenlands. For et informasjonssenter betyr et nært forhold til en slik støtteordning også viktig tilgang på informasjon.

Den digitale virkelighet blir stadig viktigere, og mange ressurser legges i å forbedre våre tjenester på nett. Distribusjon av innkjøpsordningen for nye norske fonogrammer supleres i dag også av en digital distribusjon som gjør det mulig for musikkpresse, beslutningstakere og publikum å bli oppmerksom på det beste innen norsk plateproduksjon på en enkel måte.

Musikkinformasjonssenteret tar juleferie fra 24. desember til 1. Januar. Vi ønsker alle våre lesere og brukere en riktig god jul og et godt nyttår, og ser fram til å formidle kvalitetene i det profesjonelle norske musikkliv for stadig flere også til neste år.

Stillinger

Kantor/ organist

Kongsberg kirkelige fellesråd

Orkesterbibliotekar

Oslo-Filharmonien

Kantor/ kyrkjemusikar

Gloppen kyrkjelege fellesråd

Produsent

Riddu Riddu Festivála

Produsent

Kulturfabrikken Sortland KF

Programsjef

Bodø2024 IKS

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev