Knut Værnes

La debatten fortsette!

Knut Værnes er gitarist og daglig leder i plateselskapet Curling Legs. Han håper at Ballades pågående debatt om tilstanden i norsk musikkritikk kan være med på å heve nivået, men uttrykker samtidig sin sterke tvil om akkurat det: Værnes synes nemlig at dagens musikkpresse er dårligere enn noen gang, der rene avskrift fra pressemeldinger presenteres som selvstendige anmeldelser.

Kalender

Västanå Sessions

02/08/2024 Kl. 18:00

Hopalong AKA i bakgården på Folk

03/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

Féile Oslo 2024

15/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

Féile Oslo 2024 åpningskonsert

15/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

Hei, Arvid. Takk for ditt innlegg på Ballade om kritikere – og den stadig forflatede standard som synes å tilta. Jeg håper virkelig at en debatt om dette kan resultere i en kvalitetsheving. Skjønt jeg har mine tvil. I dagens mediestøy virker det jo som om adjektiver/invektiver selger mer aviser og blader enn saklighet og gode analyser.

Selv er jeg gammal nok til å huske NME og Melody Maker på 70-tallet. Jeg har alltid vært skaprocker, og på 70-tallet spilte jeg mye rock´n roll og leste nevnte blekker jevnlig. Med lange intervjuer og artikler, og nåde dem som skrev overflatisk og pjattete. De ble nådeløst mobbet ut av spaltene av en kritisk og ekte musikkinteressert leserskare…

Jeg har nå drevet med jazz i en årrekke og står som utgiver av en drøss med oppegående artister. Og situasjonen er verre enn noensinne… om noe blir anmeldt ender det det stort sett opp med 10 linjer og et terningkast. Og stort sett er «anmeldelsene» sakset fra pressemeldingene jeg selv har skrevet. Det finnes visse hederlige unntak, men stort sett er det HELT LATTERLIG.

Så la debatten fortsette, og vi får håpe den når inn til musikkredaktørene i de forskjellige aviser og blader rundt omkring.

Selv holder jeg danske Politiken opp som det store eksempel: lange, saklige anmeldelser av folk som vet hva de driver med. En fryd å lese – og klokere kan man risikere å bli også!

Mvh
Knut Værnes

Gitarist/daglig Leder – Curling Legs

Om du vil melde deg på i diskusjonen om norsk musikkjournalistikk, kan du sende et innlegg i saken på e-post til ballade@mic.no. Nedenfor finner du som vanlig lenker til flere relevante artikler og innlegg om emnet.

For å kommentere og diskutere artikkelen må du være logget inn på Facebook. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du alltid sende oss en e-post.