tons-of-rock-rullestol

Mer om rockekritikk

Morten Engh er fra Rjukan, og driver enmannsnettsidene Rockeweb, der han tilbyr bl.a. plateanmeldelser, artistportretter, årslister fra hele rockens historie og mye annet. Han serverer her et kort innhugg i den pågående debatten om rock- og popkritikk, der han peker på at det finnes mange bra sider på nettet som anmelder plater, men som sjelden blir nevnt i den store sammenhengen.

Kalender

Operapub på Grønland Boulebar

24/02/2024 Kl. 19:00

Oslo

Islandsk utbrot i Bergen

24/02/2024 Kl. 18.00

Vestland

Opera og Gourmet på Ekebergrestauranten

28/02/2024 Kl. 18:00

Oslo

DUESUND

28/02/2024 Kl. 20:00

Vestland

Ad: Debatt om rockeanmeldelser

Mitt navn er Morten Engh, og jeg er innehaver av musikksiden Rockeweb.

Rocken fortjener anmeldere som objektivt anmelder rockeskiver. Det som er viktig å få med er hva slags rock det er snakk om, eventuelle inspirasjonskilder og referansepunkter og hvorvidt platene anbefales eller ikke, også sett i sammenheng med eventuelle tidligere plater eller andre likelydende plater. Det er selvsagt også viktig å få frem om det er bra tekster, bra spilt, samt alle detaljer som skiller plata fra den store massen.

I Rockeweb tar man rocken alvorlig, men den er så liten at mail ikke engang blir besvart når det blir forespurt om linkplass eller kommentarer til sida ved henvendelse til flere av de store sidene. I denne forbindelse Puls, Ballade og Panorama. Som i rocken er det ikke lett å være liten og ukjent. Å påstå at plateanmeldere ikke er objektive når man ikke får betalt for å skrive anmeldelsen er latterlig. Flere av storavisene klarer å gi Destinys Child terningkast 6 og Radioheads nyeste terningkast 2, og de tar seg helt tydelig ikke tid til å sette seg inn i en plate før de kjører ut terningkasta sine.

Det finnes i dag mange bra sider på nettet som anmelder plater, men de blir sjelden nevnt i den store sammenheng. Musiq.no er meget bra, det samme med Oslopuls og Nye Takter med flere. I Rockeweb prøver vi også å anmelde gamle klassikere fra 60-, 70-, 80- og 90-tallet i dybden.

Adressen til siden er www.rockeweb.com

Vennlig hilsen Morten Engh, Rjukan

————————

Kort kommentar fra Ballades redaktør: Det er riktig at vi i Ballade ikke har lagt ut noen fast lenke til rockeweb.com på vår seksjon for populærmusikk, noe som alene skyldes at norsk musikk ikke utgjør noen spesielt stor del av stoffet på et ellers utmerket nettsted. Vi har derimot både Morten Engh og Rockeweb inne i kontaktregisteret vårt, noe som burde gjøre det lett å finne frem til sidene, likevel. Vi vil ellers gjerne benytte anledningen til å anbefale alle våre lesere å gi seg ut på oppdagelsesferd i alt det gode, idealistiske musikkstoffet som finnes på nettet. Gjennom sidene til rockeweb.com kommer du for eksempel til alternative musikksider som danske Murmur og norske Konsertindex.

Ellers gleder det oss at vår debatt om kvaliteten på norsk rock- og popkritikk (eller mangelen på sådan), ser ut til å fenge. Vi mottar svært gjerne flere innlegg i saken – både fra skribenter og andre aktører.

Om du vil fortsette denne diskusjonen, kan du sende et innlegg i saken på e-post til ballade@mic.no. Nedenfor finner du som vanlig lenker til flere relevante artikler om dette emnet.

For å kommentere og diskutere artikkelen må du være logget inn på Facebook. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du alltid sende oss en e-post.