Illustrasjonsbilde debatt (Foto: Lars Opstad / Ballade)

Kulturbudsjettet 2021 – følg debatten på Ballade

Ballade dekker statsbudsjettet og diskusjonen, og er hub for innlegg og spørsmål til den viktige debatten om neste års kulturbudsjett. Og den debatten kan du være med på å forme!

Kalender

Fagerborgfestspillene 2021 – Brytningstid

23/04/2021 Kl. 18:00

Viken

Trimolo

25/04/2021 Kl. 20:00

Viken

Regimentets Datter av Gaetano Donizetti

11/08/2021 Kl. 19.30

Viken

Judith Hill

15/10/2021 Kl. 19:00

Viken

Sjelden har det vært større forventninger og kanskje større engstelse rundt neste års statsbudsjett. Hele kulturfeltet kjenner på konsekvensene av pandemien så langt – og hele feltet vet at neste år kan bli et år med svært kraftige etterdønninger.

Hvilke signaler ser vi i kulturbudsjettet for 2021? Hvor står kulturlivet gjennom og etter krisa? Innfrir kultur- og likestillingsministeren løftene om å «fylle på underveis» for å demme opp raseringen av kulturbransjene? Hvem vinner, hvem taper – og hvordan vil regjeringens kulturbudsjett speile alle vektige ord om det viktige kulturlivet?

Onsdag 7. oktober legger regjeringen fram forslaget til kulturbudsjett for 2021. Fredag 9. oktober dekker Ballade den store kulturdebatten som strømmes live fra Youngs i Oslo fra kl. 10 til 12, der et knippe av landets sentrale kulturpolitikere skal svare for og diskutere prioriteringer, visjoner og satsinger for tida som kommer. Arrangementet innledes med en samtale der vi får høre litt av kulturlivets respons på budsjettet.

Karen Sofie Sørensen er daglig leder i Kulturrom, en av arrangørene bak fredagens kulturdebatt:
– Dette blir det tredje året et bredt kulturliv samler seg om en slik debatt, her får vi mulighet til å se nærmere på budsjettforslaget både overordnet og i detaljer, og belyse hvilke konsekvenser det vil få for det frie kulturfeltet, sier hun til Ballade.
– Bak arrangementet står vi i Kulturrom sammen med hele kulturfrivilligheten, samtlige organisasjoner som representerer arrangører og utøvende kunstnere og Balansekunst. Vi håper debatten kan løfte fram viktige innspill som kulturpolitikerne kan ta med seg i det videre arbeidet.

Disse deltar i panelet:
• Kristin Ørmen Johnsen (H), leder av familie- og kulturkomiteen på Stortinget
• Anette Trettebergstuen (Ap), første nestleder i familie- og kulturkomiteen
• Freddy André Øvstegård (SV), medlem av familie- og kulturkomiteen
• Åslaug Sem-Jacobsen (Sp), medlem av familie- og kulturkomiteen

Debatten kan du følge live her, via Ballades hjemmeside, og via arrangementet på Facebook. Den vil ledes av journalist og debattleder Håkon Haugsbø, som mange kjenner fra blant annet det tidligere debattprogrammet «Brennpunkt» på NRK og fra P2-programmet «Desse dagar».

Og det beste av alt: Du kan bli med på å forme debatten! Nå kan du nemlig sende inn dine forslag til spørsmål til panelet, på e-post kulturdebatt[alfakrøll]ballade.no – her vil vi samle inn innlegg, innspill, spørsmål og kommentarer om årets forslag til kulturbudsjett. Send inn spørsmål innen utgangen av torsdag 8. oktober.

Ballade vil samle og publisere innspill fra aktører på musikk- og kulturfeltet etter at budsjettet offentliggjøres den 7. oktober, og selv kommentere og referere saker relatert til kulturbudsjettet.

Vi har også opprettet emneknaggen #kulturbudsjett2021, hvor innlegg, innspill, kommentarer og annet som merkes med den samles.

Arrangørene av kulturdebatten fredag 9. oktober representerer et bredt kulturfelt:
Arrangørforum – Norske Konsertarrangører, Norsk jazzforum, Klassisk, FolkOrg, Norske festivaler, Norsk Bluesunion, Norsk Viseforum, Norske kulturhus og nyMusikk
Kulturrom – Tilskuddsordningen for teknisk utstyr og lokaler
Kulturalliansen – en sammenslutning for frivillige kulturorganisasjoner
Kunstnernettverket – 19 landsomfattende organisasjoner som representerer skapende og utøvende kunstnere i Norge
Balansekunst – et samarbeid mellom over 90 norske kunst- og kulturorganisasjoner som jobber for et likestilt og mangfoldig kulturliv

For å kommentere her må du ha en Facebook-konto. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du sende oss en e-post.

Stillinger

Rektor

Rana kulturskole

Kantor/ kirkemusiker

Kongsberg kirkelige fellesråd

Arrangementsansvarlige

Nasjonal jazzscene

Dagleg leiar

Storfjord Kulturhus SA

Slagverkpedagog – 20 % fast stilling

Kulturskolen Rakkestad Kommune

Førsteamanuensis II i eufonium

Norges musikkhøgskole (NMH)

Kulturskolerektor

Østre Toten kommune

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev