© rockefeller.no

Kan bli streik på Rockefeller

Partene kom ikke til enighet under meklingen i går kveld. Det betyr at Fellesforbundets medlemmer blant de ansatte går ut i streik fra 8. desember.

Kalender

Cantango på Gamle Raadhus Scene

02/09/2020 Kl. 19:00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

Partene er Auditorium AS, som driver Rockefeller og John Dee, og arbeidstakere som er medlemmer i Fellesforbundet. Etter seks timer mekling onsdag kom det ikke til enighet om en ny tariffavtale slik Fellesforbundets ansatte krever.
Tilbød ariffavtale fra juli
Ifølge Magasinett, Fellesforbundets nettmagasin, tilbød Auditorium AS å inngå tariffavtale fra 1. juli 2011 da den husinterne avtalen på Rockefeller og John Dee går ut. Det sa Fellesforbundet nei til.
— Vi ønsket å komme til enighet i og med at vi brukte så lang tid, men det gjorde vi altså ikke, sier Daniel Kvarstein, hovedtillitsvalgt På Rockefeller, Sentrum Scene og John Dee, til Ballade i dag.
— Vi håper fortsatt at ledelsen vil underskrive en avtale før 8. desember slik at vi kan unngå en konflikt. Det ville vært til gode for begge parter, sier Kvarstein.
Konflikten som preger Rockefeller skyldes et krav om en sentral tariffavtale, som ansatte organisert i Oslo Hotel- og restaurantarbeiderforening (OHRAF) har framsatt – og som ledelsen har sagt nei til.
Fellesforbundets krever en tariffavtale som vil gi de ansatte 20 kroner i timen i nattillegg, og en mer forutsigbar vaktliste.
Skiller seg ut
Grunnen til at Rockefeller-ledelsen mener Fellesforbundets tariffavtale ikke passer på konsertstedet er at deres virksomhet skiller seg kraftig fra hverdagen hos hoteller og alminnelige restauranter.
— Hotellansatte har tidlige morgenvakter, og de fleste serveringssteder åpner en gang på formiddagen. Vi har verken overnattende eller spisegjester. Vi har ingen virksomhet før utpå kvelden, og det er utifra den virkeligheten vi må lage våre avtaler, sa Rockefellers styreformann Hans Lier til Ballade tidligere.
— Vi har en egen lokal tariffavtale med andre tillegg som er mer tilpasset Rockefellers situasjon enn Fellesforbundets avtale for ansatte i Hotell- og restaurantbransjen. Vi har en helt annen og brattere lønnsstige.
Ingen konserter avlyst
I en pressemelding fra Rockefeller/Auditorium AS i dag heter det at Rockefeller og John Dee har hatt tariffavtale i 24 år.
— Tariffavtalen ble fornyet i inneværende år. Tariffavtalen omfatter alle ansatte. Auditorium AS er av den oppfatning at lojalitetsplikten ovenfor eksisterende tariffparter er til hinder for at man inngår avvikende tariffavtaler med andre arbeidstakerforeninger.
— Dertil vil man være bundet av eksisterende tariffavtale til den er utløpt. Vi har ingen praksis i Norge for å ha tariffavtaler med varierende innhold for samme arbeidstakergruppe. En slik ordning er heller ikke heldig for arbeidsmiljøet, heter det i pressemeldingen.
Rockefeller/Auditorium AS vil for framtiden være åpen for dialog med for eksempel Fellesforbundet, står det i meldingen signert Hans A. Lier, styrelder i Auditorium AS.
— Slik dialog har man ikke lykkes med å etablere fordi Fellesforbundet krever at ny tariffavtale skal inngås uavhengig av den eksisterende tariffavtalen.
Alle konserter og arrangementer skal gå som planlagt uavhengig av en eventuell iverksettelse av streik. Rockefeller/Auditorium AS vil ikke gi kommentarer i saken utover dette.

Stillinger

Dirigent – hovedkorps

Hosle og Bekkestua skolekorps i Bærum

Direktør for komponisthjemmene

KODE Kunstmuseer og komponisthjem

Kantor

Haugesund Kirkelige Fellesråd

Festivalsjef

Kongsberg Jazzfestival

Assistentdirigent

Arktisk Filharmoni AS

Daglig leder

Høstscena

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev