Trondheim Calling logo

Hei, det er Trondheim

Bransjetreffet Trondheim Calling vil bygge eksportkompetansen og samle trøndersk musikkbransje.

Kalender

Cantango på Gamle Raadhus Scene

02/09/2020 Kl. 19:00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

Denne helgen arrangeres bransjetreffet «Trondheim Calling» i, vel, Trondheim.

Fagansvarlig Leiv Aspén forklarer:

— I år er hovedtanken først og fremst å få samlet bransjen. Det har aldri blitt gjort i Midt-Norge før. Programmet er satt sammen for å kunne være interessant for alle, uansett hvor i bransjen man er og hvilken sjanger man driver med. Baktanken på sikt er å jobbe mer spesifikt med eksport, og bli flinkere på det.

Eksportnettverk
Aspén jobber i Tempo, kompetansesenteret for rytmisk musikk i Midt-Norge. Sammen med artistbyrået Polar Artist står de bak arrangementet som vil se nærmere på om det er næringsgrunnlag i regionen til å drive med eksport.

— Alle trenger ikke flytte til Oslo – vi ønsker at folk skal tenke at man kan ha et 7000-postnummer og leve av musikk samtidig. Vi skal også ha en rundebordsdebatt som legger grunnlaget for å starte et eksportnettverk.

— Er det eksport til resten av landet, eller til utlandet dere tenker mest på?

— Begge deler, men det er jo det å komme seg ut av landet som regnes som dørstokkmila for norske artister. Vi vil og se på resten av bransjen utenom artistene, om det finnes grunnlag også der. Da må man se på om for eksempel tilskuddsordningene er tilrettelagt for aktørene, eller for at det skal være enklest mulig saksbehandling innad i kommunen. Vi har for eksempel i dag ingen tilskuddsordning for å reise på bransjetreff i Europa, det savner vi.

Profesjonelle og reelle
På arrangementets hjemmesider heter det at nettverket skal ha «hele regionens bransje som sin oppdragsgiver, og jobbe opp mot det profesjonelle og reelle eksportmarkedet”.

— Dere holder det virkelighetsnært?

— Ja, vi vil se på Trøndelag og på hva vi faktisk har her, hva vi kan gjøre med det. Vi vil ikke jobbe med luftslott. Det er lett å gjøre musikkscenen her mindre eller større enn den egentlig er. De siste årene har det vært mye skriverier og dødsdommer over trønderrocken. Det har ikke musikkmiljøet her kjent seg helt igjen i, selv om trønderband ikke har dominert mediamålestokker som deltakelse på by:Larm og lignende. Men vi prøver ikke å skape en bølge, eller noe slikt. Trondheim Calling er ikke et svar på Bergensbølgen, det er et initiativ som skal bygge kompetanse og ta det vi har et steg videre, sier Aspén.

Stillinger

Direktør for komponisthjemmene

KODE Kunstmuseer og komponisthjem

Kantor

Haugesund Kirkelige Fellesråd

Festivalsjef

Kongsberg Jazzfestival

Assistentdirigent

Arktisk Filharmoni AS

Daglig leder

Høstscena

Pianostemmere/ klaverteknikere

Norges musikkhøgskole (NMH)

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev