Vinterjazz-Some-18

Ekko, Lydgalleriet & Numusic

Festivalhelg i Bergen og Stavanger.

Kalender

Toner og Tanker på Malerhjemmet

03/12/2023 Kl. 16.00

Viken

Candlelight: A Tribute to Ludovico Einaudi

09/12/2023 Kl. 17:00

Oslo

Candlelight: A Tribute to Ludovico Einaudi

09/12/2023 Kl. 19:00

Oslo

Candlelight: A Tribute to Ludovico Einaudi

09/12/2023 Kl. 21:00

Oslo

Ekko, en festival for elektronisk kunst og musikk, skjer i Bergen denne helgen. Festivalen varer med enkelte opphold fram til lørdag 1. oktober. På toppen av plakaten står 80 år gamle Pierre Henry, betraktet av mange som en pionér innenfor elektronisk musikk, dels på grunn av samarbeidet med Pierre Schaeffer.

I programmet finner vi blant annet DFA-artisten Planningtorock, Casiokids, Brandt Brauer Frick fra Tyskland, og White, som er et nytt band med Susanne Sundfør og Stian Westerhus. Tanja Orning, som sist var å høre på Ultimafestivalen i Oslo, spiller på post-partyet til Ekko, 15. oktober.

Lydgalleriet i Bergen er en del av festivalen. Minimal heter årets festivalutstilling, og bak står Tristan Perich, Peter Vogel og Joyce Hinterding.

NuStavanger
Numusic i Stavanger har holdt det gående siden 2000, og hadde blant annet Pierre Henry på plakaten i 2006. I år kommer blant annet Supersilent, Killl, Nils Petter Molvær og Kode fra England.

Årets største begivenhet på Numusic er Jeff Mills, en av de største navnene innenfor det festivalen kaller “intelligent tekno”, for å presentere nye komposisjoner bygget rundt hans “Blue Potential”-prosjekt, som han framførte med Montpellier Filharmoniske Orkester i 2006. Det er Stavanger Symfoniorkester som skal framføre de nye stykkene og konserten er i Stavanger Konserthus.

Fesitvalkomponist er Martin Matalon

Numusic starter fredag 23. septmeber og varer uavbrutt til 1. oktober.

Nordic Music Week, et treff og seminar for bransjen fra 21. – 24. september, skjer samtidig som den første helgen av Numusic, og er en inkludert festivalens Nuarena-program.

For å kommentere og diskutere artikkelen må du være logget inn på Facebook. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du alltid sende oss en e-post.