Marvel Comics #1 1977 stilt ut på Midtnorsk Kiss-museum.

Cosmopolite trues av stenging

Den flerkulturelle musikklubben Cosmopolite i Oslo har betalt moms og skatt for seint, og kan derfor bli fratatt skjenkebevillingen i tre måneder. Dette vil bety en økonomisk katastrofe for stedet.

Kalender

In Dulci Jubilo

10/12/2023 Kl. 18:00 - 19:30

Oslo

Rakhmaninov med venner

14/12/2023 Kl. 18:30

Oslo

Den store julegaven – Mest for barn, litt for voksne

16/12/2023 Kl. 13.00 og 15.00

Oslo

Et enstemmig bystyre i Oslo kommune bevilget i desember i fjor 250 000 kroner til Cosmopolite fordi klubben er regnet som den viktigste arenaen for flerkulturell og ikke-kommersiell musikk i hovedstaden.

Nå kan den samme kommunen komme til å ta fra Cosmopolite livsgrunnlaget, ved å inndra skjenkebevillingen, melder NRK. Inndragelsen er en reaksjon på at klubben brøt fristen for innbetaling av moms og skatt ved årsskiftet. Pengene ble imidlertid innbetalt i januar – etter at støtten fra stat og kommune var på plass.

Miloud Guiderk, daglig leder i Cosmopolite, ser mørkt på driften hvis stedet blir fratatt skjenkebevillingen.

— Det blir en økonomisk katastrofe for oss. Planlagte konserter og andre arrangementer må avlyses – også arrangementer som har fått kommunal og statlig støtte, forteller han.

Oslos kulturbyråd Trine Skei Grande levner heller ingen tvil om at Cosmopolite er en viktig institusjon.

— Cosmopolite har vært veldig viktig for å bringe inn det flerkulturelle kulturuttrykket, både nasjonalt og for byen, mener hun.

For å kommentere og diskutere artikkelen må du være logget inn på Facebook. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du alltid sende oss en e-post.