Marvel Comics #1 1977 stilt ut på Midtnorsk Kiss-museum.

Cosmopolite-sjef gir opp

Daglig leder av Cosmopolite, Miloud Guiderk, er svært oppgitt over at Oslo kommune ikke gir fornyet skjenkebevilling til osloklubben. – Styret får avgjøre om de vil fortsette driften. Jeg har mistet all motivasjon. Først får vi offentlig støtte og beskjed om å holde ut, og så trekker Oslo kommune skjenkebevillingen tilbake. Jeg skjønner ingenting, sukker Guiderk.

Kalender

Oslo kommunes alkoholkontrollutvalg fornyer ikke konsertstedets skjenkebevilling på grunn av økonomisk uryddighet i selskapet Cosmopolite Kjellerdrift AS i fjor. I fjor fikk selskapet en ny sjanse av Oslo kommune til å rydde opp, samt 250.000 kommunale kroner til kulturarrangementer. Tidligere har utestedet også fått 350.000 kroner i støtte av Norsk kulturråd.

– I løpet av januar 2001 var vi helt àjour med alle bilag og innleveringer. Frivillig arbeidsinnsats har gjort oss i stand til å nedbetale gammel gjeld, og vi var etter mai 2001 helt àjour med å betale skatter og avgifter. Men kontrollutvalget ser bare på fjorårets problemer, ikke på driften vår i år. Siden i vår har driften gått bra. Det er ikke fair, sier Miloud Guiderk til Dagsavisen.

Skjenkestoppen førert til at Cosmopolite mister 40 prosent av inntektene og muligheten til å gå rundt økonomisk

— Inntil vi flyttet til Møllergata så kommunen på oss som restaurant. Først det siste året har vi fått støtte – 350.000 kroner fra Norsk Kulturåd, og 250.000 kroner fra kulturbyråden i Oslo kommune. At Oslo kommune nå velger å trekke skjenkebevillingen er veldig overraskende. Oslo kommune straffer jo ikke meg, men publikum. Jeg kan bli arbeidsledig nå. Da kommer jeg til å tjene mer enn jeg har gjort på Cosmopolite likevel. Det er absurd, sier Guiderk.

– Alkoholkontrollutvalgets har avgitt sin innstilling. Det skal være gode grunner for at byrådet skal fravike den, sier byrådssekretær Daniel Siraj i byråd for næring- og byutvikling.

For å kommentere og diskutere artikkelen må du være logget inn på Facebook. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du alltid sende oss en e-post.