Orgelet i Stavanger konserthus (Foto: Kristofer Ryde/Stavanger konserthus)

1,375 mill til orgelutvikling i Stavanger

Sparebankstiftelsen Sr-bank gir millionbeløp ti å utvikle orgelet I Stavanger konserthus.

Kalender

Oslo Operafestival OPERAKONSERT

17/09/2021 Kl. 19:00

Oslo

Oslo Operafestival OPERAPERLER

17/09/2021 Kl. 21:00

Oslo

Oslo Operafestival – Lørdagsopera

18/09/2021 Kl. 15:30

Oslo

Midlene skal benyttes til å bygge et spesiallaget mobilt spillebord. Dette kan koples til orgelet med kabel, og plassers fleksibelt på podiet.
– Dette bringer organisten ned på scenen, noe som vil øke publikumsopplevelsen ved orgelkonserter betraktelig, forklarer konserthusorganist Nils Henrik Asheim i en pressemelding.
– Spillebordet vil også åpne for nye konsertframførelser og ha en viktig pedagogisk funksjon. Det gir nye muligheter å kunne veksle mellom det mekaniske spillebordet som er bygd inn i orgelet, og et elektrisk spillebord på scenen.
Orgelet i konsertsalen Fartein Valen er bygd av Ryde & Berg Orgelbyggeri. Konserthuset har prioritert en aktiv bruk av orgelet i sin virksomhet, og har invitert en rekke internasjonale konsertorganister til å holde solokonserter på instrumentet.
I tillegg har konserthusorganist Nils Henrik Asheim fått utvikle kunstneriske samarbeid på tvers av sjangere, i konseptet Orgelnatt.

For å kommentere her må du ha en Facebook-konto. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du sende oss en e-post.

Stillinger

Kirkemusiker

Tromsø kirkelige fellesråd

Markedsansvarlig

Kirkelig Kulturverksted AS

Prosjektleder

Norsk ressurssenter for klassisk musikk

Redaktør

Periskop

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev