Balladepodden besøker avslutningskonserten til det første kullet som går ut av låtskriverlinja på Universitetet i Agder.

Morgendagen - Spire. Bak fra venstre: Lars Møll Kleiven, Sheila Simmenes og Bendik Finborud. I front: Mette Leira, © Aslaug Olette Klausen

Balladepodden: En podkast for kritikk og samtale om aktuelle temaer fra norsk musikkliv.

Denne våren går første kull ut av bachelorgrad-studiet i låtskriving ved Universitetet i Agder. Det finnes flere låtskriverstudier i landet, både på folkehøgskoler og et treårig studie i låtskriving og produksjon ved Westerdals Oslo ACT. Dette er imidlertid ådet første studiet med låtskriving som hovedinstrument på universitetsnivå. 24. april feiret de fire studentene seg selv med festforestillingen Morgendagen – Spire på Kilden kulturhus i Kristiansand.

Musikkjournalist Aslaug Olette Klausen i Ballade og musiker, leder i Vest-Agder Musikkråd, daglig leder i Ensemble Ernst og musikkanmelder for NRK Sørlandet, Øyvind Nyvoll, snakker om formelmusikk, låtskriving og ikke minst; studentenes musikalske uttrykk – som ikke nødvendigvis var strømlinjeformet.

Andre podkaster fra BALLADEPODDEN:
Å snakke om å skrive om musikk
En perle og ni stilstudier
Kammeropera fikk anmelder til å le så hun gråt
Tar TONO livet av små klubber?
Maskiner i åpne landskap
Hvilken gave er best: Viser, ambient, elektropop eller rockehumor?
Hva er det med coverlåter?
Kunsten foran kunstneren – eller motsatt
Innadvendt vekkelsesmøte
Svisker i Parken
Musikkvideo spiller teater

Publisert:

Del: