Trond Giske (helfigur/delt)

Kulturdepartementet: Nordisk konkurransedyktighet styrkes med kultur

En ny kulturoffensiv skal styrke Nordens posisjon i den globale konkurransen.

Kalender

Sonia Loinsworth i Tomba Emmanuelle

05/08/2021 Kl. 19.00

Oslo

Sonia Loinsworth i Tomba Emmanuelle

08/08/2021 Kl. 19.00

Oslo

Regimentets Datter av Gaetano Donizetti

11/08/2021 Kl. 19.30

Viken

Sonia Loinsworth i Tomba Emmanuelle

19/08/2021 Kl. 18.00

Oslo

– Styrk det kreative næringslivet og den internasjonale kulturdialogen, heter det fra de nordiske kulturministrene, som onsdag presenterte et felles utspill om globalisering på kulturområdet.

Det nordiske kultursamarbeidet skal spille en mer aktiv rolle i den internasjonale konkurransen om velferd, verdier og arbeidsplasser, heter det videre i en pressemelding fra kulturministerens kontor.

Kulturen og kunsten skal være med på å styrke Nordens konkurranseevne og å synliggjøre regionens internasjonale profil.

— Jeg og de andre nordiske kulturministrene ser frem til å følge opp initiativet fra statsministrene. De nordiske landene har mange felles interesser på kulturområdet, og et nordisk samarbeid gjør at vi kan hevde oss sterkere globalt. På dette feltet er det mange offensive aktører, og det er viktig at kulturpolitikken ikke overkjøres av disse, forklarer kultur- og kirkeminister Trond Giske i pressemeldingen.

Som en første oppfølging av statsministrenes globaliseringsutspill tar kulturminister Trond Giske kontakt med nærings- og handelsminister Dag Terje Andersen med et forslag om felles nordiske satsinger innen de kreative bransjene.

Utvidelsen av det interkulturelle kultursamarbeidet utgjør annen hoveddel av statsministrenes globaliseringssatsing. Ministrene ønsker blant annet å styrke profileringen av de nordiske tradisjonene for kulturdialog og demokratisk samtale. Målet er å optimere utviklingsbetingelsene for både kulturliv og næringsliv gjennom en større kulturell utveksling mellom andre regioner og land.

Dette i følge en pressemelding fra Kulturdepartementet.

For å kommentere her må du ha en Facebook-konto. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du sende oss en e-post.
Digitale festivaler og konserter

Stillinger

Kulturskolelærer – breddeprogram musikk

Fredrikstad kommune – Kulturskolen

Kulturskolelærer – Dans/Jazzdans

Fredrikstad kommune – kulturskolen

Produsenter

Bodø2024 IKS

Kantor / Organist

Folldal Kirkelige Fellesråd

Basstrombone

Den Norske Opera & Ballett

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev