Øyafestivalen_publikum_ved_scenen (Foto: Bjørnar Haaland)

Oppklarende møte mellom Øya og KKD

INTERVJU: Etter dagens møte mellom Øyafestivalen og Kulturdepartementet ser Øya mer positivt på enkelte detaljer i oppdraget. Men spørsmålet om styrets sammensetning ble ikke avklart i dag, kan pressetalsmann Jonas Prangerød i Øya fortelle. Han sier likevel at festivalen imøteser den kommende innstillingen fra styresmaktene med optimisme: – Vi ser ingen store konflikter i dette spørsmålet.

Kalender

Av Bjørn Hammershaug

Øyafestivalen og Kulturdepartementet (KKD) har i dag hatt møte om fremdriften for Øyas knutepunktstatus. I følge Jonas Prangerød i Øyafestivalen har de to blitt enige om sentrale detaljer vedrørende dette oppdraget:

— Vi har blitt enige om rapporteringsrutiner tilknyttet knutepunktmidlene og vi har blitt enige om organisasjonsformen. KKD har ingen problemer med at Øya er organisert som et aksjeselskap, noe de heller ikke har gitt uttrykk for tidligere, sier Prangerød til Ballade.

Det springende punktet i den nylig fremlagte stortingsmeldingen om knutepunktinstitusjonene har vært oppnevning av styret i disse. I dag oppnevner Kulturdepartementet styrelederen. I meldingen heter det at ansvaret for å oppnevne styremedlemmer skal flyttes til de regionale styresmaktene, som er kommunene og fylkeskommunene, og at disse skal oppnevne styreleder og noen eller alle av styremedlemmene.

Ikke avklart styrets sammensetning

Dette har fått blant annet Øyafestivalen til å [link id=64090 title=»reagere«]. Spørsmålet om styrets sammensetning ble ikke klarlagt på dagens møte, forteller Prangerød.

— Nei, det ble ikke konkludert noe i dag, men KKD skal komme med et innspill som skal vedtas på Øyas generalforsamling i mai.

Prangerød tror likevel de to skal komme til enighet, og sier at Øyafestivalen imøteser dette innspillet med optimisme ut fra den positive tonen på dagens møte.

— Vi ser ingen store konflikter i dette spørsmålet, og vi har allerede begynt å planlegge hvordan vi best kan benytte knutepunktmidlene, sier Prangerød.

For å kommentere her må du ha en Facebook-konto. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du sende oss en e-post.

Stillinger

Organist/ kantor/ menighetsmusiker

Kirkelig fellesråd i Bærum

Kirkemusiker

Tromsø kirkelige fellesråd

Markedsansvarlig

Kirkelig Kulturverksted AS

Prosjektleder

Norsk ressurssenter for klassisk musikk

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev