Johnny Cash (Foto: Skjermdump)

Stadig skiftende Cash

«Ain’t no grave» ble Johnny Cash’ siste studioinnspilling før han døde. Nå har regissør Chris Milk kommet opp med et prosjekt som sørger for at musikkvideoen til låten vil kunne leve sitt eget liv, lenge, lenge. På nettsiden The Johnny Cash Project kan den som vil selv få tegne noen av bildene fra videoen, med […]

Kalender

LYTTELUNSJ med Kenneth Karlsson

03/02/2023 Kl. 11.30

Viken

Hanne Tveter & Jorge Vera

03/02/2023 Kl. 21

Oslo

Ary Morais & Band @ Drammens Teater 4. feb

04/02/2023 Kl. 15:00

Viken

Lørdagsopera 4. februar

04/02/2023 Kl. 15:30

Oslo

«Ain’t no grave» ble Johnny Cash’ siste studioinnspilling før han døde. Nå har regissør Chris Milk kommet opp med et prosjekt som sørger for at musikkvideoen til låten vil kunne leve sitt eget liv, lenge, lenge.
På nettsiden The Johnny Cash Project kan den som vil selv få tegne noen av bildene fra videoen, med visse begrensninger. Blant annet er alle bildene tegnet i svart/hvitt, noe som gjør at de lettere passer sammen til slutt. The Guardian skriver at over 250 000 tegninger har blitt lagt inn til nå.
På nettsiden kan en velge om en vil se en video bestående av regissørens kuraterte bilder, de abstrakte tegningene, de mest populære tegningene osv.
Milk er også mannen som kom opp med Arcade Fires overveldende «The Wilderness Downtown»-video (må sees i Googles Chrome-nettleser). Cash-prosjektet er et vellykket eksempel på crowdsourcing, hvor den kollektive energien til flere tusen deltakere samles i et veldefinert og gjennomtenkt prosjekt, som aldri er helt ferdig – det forandres ved hver nye tegning som legges inn.
Her er videoen med de høyest rangerte tegningene, per tirsdag 2. november:

For å kommentere og diskutere artikkelen må du være logget inn på Facebook. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du alltid sende oss en e-post.

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev