Sør-Trøndelag fylkeskommunes kulturpris til Ulf Risnes

Tre Små Kinesere-vokalisten ble overrasket med prisen under bandets dobbeltkonsert på Byscenen i Trondheim lørdag.

Kalender

Regimentets Datter av Gaetano Donizetti

11/08/2021 Kl. 19.30

Viken

Judith Hill

15/10/2021 Kl. 19:00

Viken

Scott Henderson trio

18/03/2022 Kl. 19:00

Oslo

Femi Kuti

07/04/2022 Kl. 20:00

Oslo

Sør-Trøndelag fylkeskommunes kulturpris ble delt ut lørdag. Prisen gikk til Ulf Risnes i poporkesteret Tre Små Kinesere, melder Adresseavisen.

Prisen består av 50 000 kroner og en glasskulptur utformet av Cathrine Maske.

Risnes er siste mottaker av prisen, ettersom Trøndelagsfylkene slår seg sammen fra nyttår. Han ble overrasket med utdelingen av fylkesordfører Tore O. Sandvik under ekstranummeret til den første av to konserter bandet holdt på Byscenen lørdag.

– Alle andre visste det, utenom meg. Jeg er vel ikke den som går rundt og tenker på kulturpriser til daglig, sa en overrasket Risnes til Adresseavisen etter utdelingen.

Risnes begynte sin karriere på 80-tallet i bandene Det Gurgles og Helter Skelter, før han ble landskjent med Tre Små Kinesere som platedebuterte i 1990. Bandet har vunnet to Spellemannpriser. Han har gitt ut en soloskive, samt et album med Øyvind Holm, i tillegg har han produsert artister som Åge Aleksandersen, Postgirobygget, Hans Rotmo, Malin, Blacksheeps og Marcus & Martinus.

For å kommentere her må du ha en Facebook-konto. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du sende oss en e-post.

Stillinger

Rådgiver/ saksbehandler

Asker kulturskole

Visuell kunstlærer

Indre Østfold kulturskole

Rektor

Rana kulturskole

Dagleg leiar

Storfjord Kulturhus SA

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev