Edvardpris (farger)

Roger Ludvigsen fikk TONOs siste EDVARD-pris i 2002

TONO melder at det var knivskarp konkurranse om årets siste EDVARD-pris. Seierherren ble til slutt Roger Ludvigsen, for sin musikk til Beaivvas-teatrets oppsetning av «Ayra-Leena».

Kalender

BACH – HAYDN – BACH

03/04/2020 Kl. 19:00

Oslo

Operapub på Røverstaden

15/04/2020 Kl. 20:00

Oslo

JAZZ I SIKTE

17/04/2020 Kl. 20:00

Rogaland

Kroke

17/04/2020 Kl. 19:00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

Roger Ludvigsens musikk til Beaivvas-teatrets oppsetning av «Ayra-Leena», snappet prisen foran Cecilie Ores skuggeteater «A», og Gisle Kverndokks musikk til «Vincent Van Gogh». Prisen ble delt ut under ULTIMAs åpningsforestilling på Black Box 3. oktober.

Ayra-Leena er bygget på en ide av Gunilla Nordlund, og forestillingen blander samisk og tibetansk musikk og kultur på et spennende vis. Ludvigsens musikk har imponert EDVARDs jury, som sier følgende om stykket:

«Dette verket vekket den mest spontane begeistring hos juryen; en begeistring som ikke tapte seg ved flere gjensyn/gjenhør. Teatret har her klart å skape et konsentrert lite, musikalsk gjennomført «Gesamtkunstwerk» som man ikke alene kan kreditere komponisten for, men der musikken likevel spiller en  vesentlig og framtredende rolle.
I verket har flere sterke kulturer funnet en felles tone, som gjennom en klar og organisk gjennomført dramaturgi, samler seg til et sterkt, kunstnerisk utsagn; en nesten ordløs, musikkdramatisk helhet. Musikken smelter på sin side ulike uttrykk sammen, til en form som er både enkel og virkningsfull.»

Roger Ludvigsen mottok selv prisen foran en velfylt sal, og høstet stort bifall. Han har tidligere også gjort seg bemerket som gitarist og låtskriver for Mari Boine, har turnert med Sidsel Endresen, og har ellers også medvirket på plater med bl.a. Home Groan og Päronsoda.

EDVARD-prisen er på 40.000 kroner, et diplom, samt Bruno Oldanis unike trofé i stein. Du kan lese om alle årets EDVARD-vinnere på denne lenken fra TONO.

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev