Norsk Rockforbund logo

Rockerne holder landsmøte

Norsk Rockforbund med landsmøte i Elverum, 4. – 6. april med diskusjoner, debatt, seminar – og selvsagt en god del musikk.

Kalender

Cantango på Gamle Raadhus Scene

02/09/2020 Kl. 19:00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

Norsk Rockforbund, konsertarrangørenes interesseorganisasjon, avholder til helgen Landsmøte i Elverum. Lokalt vertskap er for første gang i organisasjonen 25-årige historie en bluesklubb. Det er Elverum Bluesklubb som har æren av å ta i mot nærmere 140 delegater og gjester fra hele landet.

Landsmøtet, det 15. i rekken, åpnes fredag 4. april kl 17.00 på Central Hotel i Elverum, av Statssekretær Halvard Ingerbrigtsen fra Kirke- og Kulturdepartementet. Delegatene ønskes også velkommen til Elverum av ordfører Terje Røe (AP).

Under åpningen blir det indierock med I Was a King, samt gjenhør med et par låter fra bestillingsverket for rock, Rock Furore, som ble laget i forbindelse med Norsk Rockforbunds 25 års jubileum høsten 2007.

Nei til 8 % moms på konsertbilletter

Kulturmomsutvalget foreslår at det innføres 8 prosent moms på billetter til kultur- og idrettsarrangementer. Norsk Rockforbunds medlemmer vil diskutere saken på landsmøtet, og hvilke konsekvenser forslaget får hvis det blir vedtatt.

Norsk Rockforbund frykter at publikum taper på forslaget da det kan føre til høyere billettpriser. De frivillige konsertarrangørene vil bli pålagt unødig ekstra byråkrati og store ekstrakostnader knyttet til revisjon og regnskapsfører.

Paneldebatt: Er musikkbransjen på en ”Highway to hell?”

På lørdag ettermiddag blir det en paneldebatt med tema: ”Highway to hell?

Konsertarrangørenes nye betydning i næringskjeden”. I panelet finner vi blant annet Terje Pedersen (Warnermusic), Tom Skjeklesæter (NRK) Esben Danielsen (Pressetalsmann Roskilde Festival Danmark) Vegard Waske (manager 120 Days, Jaga Jazzist). Flere navn kommer.

En viktig møteplass og frivillighet i fokus

Foruten selve landsmøteforhandlingene er Landsmøte en svært viktig møteplass for norske konsertarrangører. Det blir lagt vekt på faglig utvikling og inspirasjon for delegatene. De faglige temaene vil blant annet være Helse, Miljø, Sikkerhet (HMS) og frivillighet.

Norsk Rockforbund lanserer en håndbok for motivering og rekruttering av frivillige under åpningen av Landsmøte fredag 4. april.

Årets konsertarrangør

Lørdag kveld kåres den gjeve prisen Årets konsertarrangør, som kun deles ut hvert annet år. Åtte medlemmer i Norsk Rockforbund blir nominert via avstemming på våre nettsider og det er delegatene på Landsmøte som bestemmer hvem av de åtte som stikker av med den gjeve tittelen Årets Konsertarrangør 2007.

Variert konsertprogram hele helgen

Leap Year, unge, lokale rockere åpner konsertprogrammet for Landsmøte 2008. Red Hot – årets Union Blues Band spiller også fredag. Trouble Boys: På 80- og 90-tallet var Teencats et av Norges mest hardtarbeidende band. De ga ut hele seks album og turnerte land og strand rundt. Opp av asken oppsto Trouble Boys. Her blir det rockabilly for alle penga! Johnsons Company har spilt sammen siden 1997 og gitt ut albumet «If it’s too loud, you’re too old».

Lørdag fortsetter de musikalske godbitene med blant annet en liten brukerdose til indiefolket: Campfire Kansas blander rock og elektronika på en eminent måte, krydret med en liten dæsj av 80-tallet. Cyaneed er fire 17 år gamle jenter fra Alta som kan alle rocketriksene i boka. Rock’n’roll med norske tekster og full guff fra første strofe, et friskt pust fra nord! Jaqueline fra Elverum, har høstet mye oppmerksomhet nasjonalt med sine to album. Carburetors med sin bredbeinte rock/punk/metal sette punktum for konsertdelen av Landsmøte 2008.

Her finner du hele konsertprogrammet – med musikalske smakebiter.

På landsmøtet møtes ca. 140 deltagere fra 57 klubber og festivaler fra hele landet.
Nytt styre i Norsk Rockforbund velges for perioden 2008-2010.

Det er Norsk Rockforbund som melder dette.

Stillinger

Direktør for komponisthjemmene

KODE Kunstmuseer og komponisthjem

Kantor

Haugesund Kirkelige Fellesråd

Festivalsjef

Kongsberg Jazzfestival

Assistentdirigent

Arktisk Filharmoni AS

Daglig leder

Høstscena

Pianostemmere/ klaverteknikere

Norges musikkhøgskole (NMH)

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev