Åge Aleksandersen_presse06

Ridder Åge

Åge Aleksandersen er utnevnt til ridder av 1. klasse av St. Olavs orden. Det gleder også Kulturminister Trond Giske. Aleksandersen er en av landets mestselgende og folkekjære artister gjennom tidene.

Kalender

BACH – HAYDN – BACH

03/04/2020 Kl. 19:00

Oslo

Operapub på Røverstaden

15/04/2020 Kl. 20:00

Oslo

JAZZ I SIKTE

17/04/2020 Kl. 20:00

Rogaland

Kroke

17/04/2020 Kl. 19:00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

— Jeg kan bekrefte at Åge Aleksandersen er tildelt Ridder av 1. klasse, Den Kongelige St. Olavs Orden, for sin innsats for norsk rock, sier ordenssekretær Sven Gj. Gjeruldsen til Dagbladet.

Tildelingen gleder en annen trønder, kulturminister Trond Giske (Ap).

— Ingen fortjener denne hederen mer enn Åge, selv om jeg vet at han er en mann som er mest opptatt av den anerkjennelsen han får fra publikum, sier Giske til Dagbladet.

Åge Aleksandersen er født i Namsos der han startet sin karriere i Mads Incorporated. Senere har han spilt i Whoopee Choop, som i 1969 skiftet navn til Prudence. To år senere fikk gruppen kontrakt med Polydor.

Prudence fikk spillejobb på Kalvøyafestivalen, gikk rett hjem hos publikum og oppnådde suksess med debutalbumet ”Tomorrow May Be Vanished”.

Tre år og tre album senere var ble bandet oppløst, og Åge tok seg jobb i forretningen MusikkMann i Trondheim. Der ble han kjent med flere musikere og startet Sambandet. Plater som ”Ramp” og ”Dains me mæ” fra tidlig 80-tall solgte alle meget godt.

Totalt har Aleksandersen solgt 1,5 millioner plater, og regnes gjerne for å være Norges ukronete rockekonge, i tillegg til å være mannen bak det som er blitt omtalt som den norske populærmusikkens nasjonalsang: ”Lys og varme”.

Han er en av de mest populære norske artister noensinne. ”Levva Livet” er fremdeles det mestselgende albumet (260 000) – med nettopp låten «Lys og Varme».

Du kan lese en grundig og lang gjennomgang av Åge Aleksandersens karriere i denne lenken fra MICLEX.

Stillinger

Stipendiat i musikk

Universitetet i Stavanger

Kantor/organist – 100%

Kongsberg kirkelige fellesråd

Kantor – 50%

Kongsberg kirkelige fellesråd

Kantor/ organist

Gloppen kyrkjelege fellesråd

Forskningsbibliotekar

Nasjonalbiblioteket

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev