Karin Krog, Kongsbergjazz 2004

Ni nominerte til Rockheim Hall of Fame 2016

Tre av dem vil bli innlemmet. Og blant de nominerte finner vi navn som Jens Book-Jenssen, Bjørn Eidsvåg, Karin Krog, Sissel Kyrkjebø og Motorpsycho.

Kalender

Klangsalong // Repetisjon og puls

24/09/2020 Kl. 19.00

Rogaland

Fiolinens gullalder

26/09/2020 Kl. 19:00

Oslo

Knut Vaage: multiMORF remix vol 1

26/09/2020 Kl. 20:00

Vestland

Dette er kanskje Musikk-Norges viktigste hederspris, og listen med de ni navnene sendes nå ut til en jury bestående av musikere, musikkvitere og andre i musikkbransjen, som skal stemme på de nominerte.
Tre av artistene/bandene på listen som får flest stemmer, bli innlemmet i Rockheim Hall of Fame. Disse tre blir offentliggjort på vårparten 2016, og vil bli hyllet i en storslått seremoni etter sommeren, som sendes på NRK1 TV.
Årets nominasjonskomite har bestått av Jan Eggum (leder for komiteen), Bertine Zetlitz, Lars Vaular, Sissel Guttormsen (direktør Rockheim), Larry Bringsjord (styreleder FONO), Ingrid Kindem (styreleder NOPA) og Arvid Skancke-Knutsen (musikkviter).
– Man kan få sin Hall of Fame på grunn av folkekjærhet, eller en trofasthet som en selvoppfunnet genre, eller en enorm musikalitet, eller en utsøkt melodiøsitet, eller i kraft av sin tydelige personlighet. Vi skal prøve å finne noen som ideelt sett har alle disse kvalitetene gjennom mange år, og dette er gode kandidater fra alle deler og generasjoner i populærmusikken i Norge, sier leder for nominasjonskomiteen, Jan Eggum til Rockheim.no
De nominerte til Rockheim Hall of Fame 2016 er:
Karin Krog
(født 15. mai 1937 i Oslo) har mottatt en rekke priser for sin lange innsats i norsk jazzliv, og har gitt ut nærmere førti album siden 1964 – hele tiden med et uvanlig klart blikk for musikalsk kvalitet og elegante fraseringer, som har påvirket og inspirert flere generasjoner med kvinnelige vokalister. Hun begynte tidlig å synge med populære Kjell Karlsen Big Band, var åpen for pop-musikk og gjorde innspillinger med Public Enemies på 60-tallet. Internasjonalt har hun samarbeidet med bl.a. Archie Shepp, John Surman, Lester Bowie, Carla Bley, Bengt Hallberg og Palle Mikkelborg. Alt i 1969 ble Karin Krog kåret som en av Europas beste jazzvokalister av fagbladet Down Beat. Hun var den første lederen av Norsk Jazzforum, og driver sitt eget plateselskap, Meantime Records. (Tidligere nominasjoner: ingen)
Motorpsycho
Debuterte med demokassetten ”Maiden Voyage” i 1990, og ga ut debutalbumet ”Lobotomizer” året etter. Det store gjennombruddet kom med den doble ”Demon Box” i 1993. Bandet spiller over store deler av verden, der de følges av et nettverk av entusiastiske ”psychonauts”. Musikken er kompromissløs og ambisiøs, og har gjennom karrieren tøtsjet innom sjangre som rock, pop, country, avant garde, psykedelia og bluesrock. I 2015 ble bandet hyllet med en stor utstilling på Rockheim, samtidig som boken og samleplaten ”Supersonic Scientists” kom ut.
(Tidligere nominasjoner: ingen) 
Svein Finjarn
(født 15. november 1946) representerer en unik historisk tidslinje i norsk populærmusikk som tar oss helt tilbake til Shadow-perioden. Han startet sitt første band allerede i 1957, Lucky Boy & His Crazy Rockets, før han ble med og startet The Beatniks i 1961, som er et av Norges lengstlevende band. De debuterte på single i 1962, ga ut sin første LP i 1967, og slapp sitt foreløpig siste album i 2008. Svein Finjarn har vært med helt siden starten, og må regnes som en av våre beste gitarister gjennom tidene. Han har fått hilse på The Beatles (Gøteborg 1963) og spilt på legendariske Cavern Club i Liverpool (1965). Han har også gitt ut flere soloplater og har ellers satt spor etter seg med bl.a. The Blue Secrets, The Cannons, Jumbo, Finjarn-Jensen, Fresh Air og New Jordal Swingers.
(Tidligere nominasjoner: ingen)
Bjørn Eidsvåg
(født 17. mars 1954) er for lengst blitt en bauta i norsk musikkliv. Han har utgitt 25 album siden debuten i 1976, og har blitt hedret med Spellemannprisen fire ganger. Han skriver tekster rundt tvil, tro og kjærlighet som mange kjenner seg igjen i, og har et stort og trofast publikum over hele landet. Han har også solgt svært mange plater, der ”Tålt” fra 2002 passerte mer enn 220 000 eksemplarer. Andre store suksesser er ”Landet lenger bak” (1995), ”En vakker dag” (2004), ”Nåde” (2006) og ”Far faller” (2013). Han har i tillegg fremmet norsk populærmusikk gjennom sine verv i NOPA, GRAMO, TONO og Norsk Artistforbund. (Tidligere nominasjoner: 2011)
Kari Bremnes
(født 9. desember 1956) er svært anerkjent som visesanger, musiker og låtskriver. Selv om hun nesten utelukkende synger på norsk, har hun nådd ut til et betydelig utenlandsk publikum, bl.a. i Tyskland. Hun er en høyt aktet historieforteller, og har siden 1987 gitt ut 15 soloalbum av høy kvalitet. I tillegg kommer en lang rekke plater i samarbeid med andre artister. Hun har mottatt Spellemannprisen tre ganger, og har også blitt belønnet med blant annet Gammleng-prisen, NOPA-prisen og Edvard-prisen. (Tidligere nominasjoner: 2015)
Jens Book-Jensen
(født 14. november 1910, død 28. mars 1999). Revystjerne, sangartist og teaterdirektør. Han hadde en karriere som strakte seg over seksti år, og er den som har solgt mest plater her til lands – drøyt to millioner eksemplarer. Blant hans mest kjente sanger er «En liten gylden ring» (1936), «Jeg blir så glad når solen skinner» (1939), «Når kastanjene blomstrer i Bygdø allé», 1950 og 1956), «Nordlandsnetter» (1952), «Det blir atter sol og sommer» (1954), «Norge i rødt, hvitt og blått» (1963) og «Det er lov å være bli’» (1985). I 1978 ble han kåret til Tidenes grammofonartist.
(Tidligere nominasjoner: 2014, 2015).
The aller Værste!
Var en av de tre store new wave-gruppene, sammen med Kjøtt og DePress. De startet i 1979, vant Spellemannprisen i 1980, og var viktige budbringere for den nye musikken med velformulerte tekster på norsk. I år er det 35 år siden det kritikerroste albumet ”Materialtretthet” ble sluppet. Det har ført til en behørig hyllest av en rekke musikerkolleger, samtidig som bassist Sverre Knudsen har fått mye ros for sin ferske selvbiografi. Alle medlemmene har satt spor etter seg i andre musikalske sammenhenger, både som inspiratorer, og i band som The Beste, Løver og Tigre, Göbbels A-Go-Go, Kong Klang, Ratataboo! og Chris Erichsens Orkester.
(Tidlige nominasjoner: 2012) 
Finn Kalvik
(født 30. april 1947) er vokalist, gitarist, komponist, tekstforfatter og kunstner. Han vakte først oppmerksomhet med sangen ”Finne meg sjæl” (1969), som uttrykte mye av tidsånden på slutten av 1960-tallet. Med albumet ”Tusenfryd og grå hverdag” (1971) definerte han norsk visesang og ble en av våre fremste visesangere, ikke minst som tonesetter av diktene til Inger Hagerup og André Bjerke. Han gjorde dessuten fine oversettelser av utenlandske sanger. ”Kom ut kom fram” (1979) og ”Natt og dag” (1981) solgte til sammen over 200 000 her hjemme. Han har også gitt ut visebøker, og har siden 2000 solgt mer enn 120.000 av sine nye utgivelser. Han har også hatt stor suksess i utlandet og har samarbeidet med bl.a. ABBA, Elton John, Bert Jansch og Ralph McTell.
(Tidligere nominasjoner: ingen)
Sissel Kyrkjebø
(født 24. juni 1969) slo gjennom under den internasjonale finalen i Melodi Grand Prix i 1986. Samme år kom debutalbumet ”Sissel”, som ble Norges mest solgte plate gjennom tidene. En enda større suksess ble ”Glade jul” (1987), som over tid har solgt nærmere en million eksemplarer. Senere har hun samarbeidet med internasjonale stjerner som Placido Domingo, Charles Azvanour, Diana Krall, Josh Groban og Warren G. Hun synger på lydsporet til den enormt populære filmen ”Titanic” (1997), som på kort tid ble verdens mestselgende soundtrack-CD. Platene hennes har ofte kommet i egne utgaver for markedene i bl.a. Sverige, Danmark, USA, Japan og Storbritannia.
(Tidligere nominasjoner: ingen)
 
 
Rocheim Hall of Fame ble stiftet i 2011. En kan tidligst bli nominert 25 år etter at en debuterte med en utgivlse, deltok på en utgivelse, ble involvert i karrieren til en artist eller gruppe eller på annet vis har satt sitt preg på populærmusikkens historie.

Tidligere innlemmede i Rockheim Hall of Fame
:
2011: Åge Aleksandersen, Wenche Myhre, Jokke og Valentinerne, A-HA, Alf Prøysen
2012: DumDum Boys, The Pussycats, Jan Eggum, Jahn Teigen, Terje Rypdal
2013: Lillebjørn Nilsen, Nora Brockstedt, Anne Grete Preus
2014: Knutsen & Ludvigsen, deLillos, Øystein Sunde
2015: Inger Lise Rypdal, Jan Garbarek, Mari Boine, Ole Paus

Stillinger

Markedskoordinator

Det Norske Blåseensemble (DNBE)

Forretningsutvikler

Sørf – Sørnorsk kompetansesenter for musikk

Førsteamanuensis i fløyte

Norges musikkhøgskole

Førsteamanuensis i klarinett

Norges musikkhøgskole

Kantor

Ulstein kyrkjelege fellesråd

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev