musikkensdag

Musikkens Dag blir Musikkfest Oslo

Under by:Larm i Bergen, som arrangeres fra 12. desember til 14. desember, vil Fredrik Falch legge frem en presentasjon av Musikkfest Oslo. Musikkfest Oslo vil fra og med sommeren erstatte tradisjonsrike Musikkens Dag, som har vært arrangert hele tretten år på rad. Musikkfest ønsker ellers også samarbeidspartnere i andre byer. Også kulturstiftelsen Cultiva i Kristiansand vil presentere seg for de påmeldte by:Larm-delegatene.

Kalender

Iskald Sound + Akuvi + Eben Jr.

15/08/2020 Kl. 19:00

Oslo

New Conception of Raga

16/08/2020 Kl. 18:00

Oslo

Cantango på Gamle Raadhus Scene

02/09/2020 Kl. 19:00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

Av Arvid Skancke-Knutsen

Delegater til by:Larm i Bergen inviteres til en presentasjon av Musikkfest Oslo, som altså blir det nye navnet på Musikkens Dag Oslo.

Lørdag 5. juni 2004 arrangeres Musikkfest i Oslo med 16 scener spredt over hele byen. Fjorårets arrangement samlet over 40 000 mennesker i sentrum av hovedstaden, og Musikkfest Oslo ønsker at arrangementet skal spre seg rundt om i Norges land. Under by:Larm blir det en presentasjon av konseptet og tanker rundt samarbeid med andre byer og tettsteder.

Presentasjonen gjøres av Fredrik Falch som er styremedlem og presseansvarlig for Musikkfest Oslo. Dette skjer på Bryggen Hotell under by:Larm, Lørdag 14. februar, kl. 14.

Musikkfest blir i år arrangert for 13. gang i Oslo Sentrum. Inspirasjonen kom fra Frankrike, der «Fêté de la Musique» avholdes hvert år den 21. juni. Denne storstilte feiringen av musikklivet ble raskt en stor begivenhet i mange franske byer, og bare i Paris samles over en million mennesker seg i sentrum for å betrakte tusenvis av artister som opptrer på gatehjørner og scener. Fenomenet har i årenes løp spredd seg til de fleste avkroker i verden, og markeres nå i over 100 land.

To timer tidligere, altså klokken 12 lørdag, vil også kulturstiftelsen Cultiva orientere om sin virksomhet. For en tid tilbake solgte Kristiansand Kommune sine kraftaksjer og kanaliserte inntektene inn i stiftelsen Cultiva, som har til formål å sikre arbeidsplasser og bedre levekår i Kristiansand. Stiftelsen søker å nå disse målene gjennom en satsing på kunst, kultur og kreativitet. Grunnen er at kulturnæringene er de raskest voksende i den vestlige verden, og at et levende bymiljø vil være fremtidens kanskje viktigste konkurransefortrinn i kampen om kvalifisert arbeidskraft. Stiftelsens grunnkapital er på 1440 millioner kroner, og netto avkastning av grunnkapitalen skal i sin helhet brukes til formålet. I praksis vil man gjennom et normalår dele ut 50 millioner 2003-kroner. Virksomheten er ikke tidsavgrenset.

Gjennom Cultiva vil Kristiansand med andre ord disponere 50 millioner kroner årlig til ulike kunst/kulturprosjekter. En såpass massiv satsing på prosjektbasert kultur i en europeisk småby er sjelden og åpner for muligheter de fleste andre norske byer bare kan drømme om.

Ryktene har gått om denne skattekista på sørlandet, og mange lurer sikkert på hvordan midlene vil bli fordelt og benyttet i praksis. På by:Larm har delegatene muligheten til å få førstehånds informasjon om hvordan Cultiva skal fungere, og hvilke muligheter som eventuelt finnes, hvis du går svanger med et relevant prosjekt.

Gjennom deltagelse på by:larm håper Cultiva å komme i kontakt med aktører innen immateriell byplanlegging, og ellers hele spekteret av kulturaktører. Cultiva håper på innspill og samtaler og åpner for samarbeidsmuligheter. Orienteringen vil bli holdt av prosjektrådgiver Ivar Mykland, som selv har en bred erfaring som musiker- og performance-artist.

Stillinger

Kommunikasjons-rådgiver

Krafttak for sang

Fagkonsulent

Folkeakademienes landsforbund – Sang i eldreomsorgen

Kantor/ organist

Kongsberg kirkelige fellesråd

Orkesterbibliotekar

Oslo-Filharmonien

Kantor/ kyrkjemusikar

Gloppen kyrkjelege fellesråd

Produsent

Riddu Riddu Festivála

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev