Jaga Jazzist

Månefestivalen gjør Fredrikstad til kulturvugge

35.000 i underskudd på sin jomfrutur er for lommerusk å regne i festivalsammenheng. Spesielt når man samtidig får oppmuntring fra Norsk Rockforbund på at man har gjennomført 2001’s beste festival. Månefestivalen er derfor tilbake i Fredrikstad lørdag den 27. juli. Jaga Jazzist (bildet) er blant artistene som spiller.

Kalender

BACH – HAYDN – BACH

03/04/2020 Kl. 19:00

Oslo

Operapub på Røverstaden

15/04/2020 Kl. 20:00

Oslo

JAZZ I SIKTE

17/04/2020 Kl. 20:00

Rogaland

Kroke

17/04/2020 Kl. 19:00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

Månefestivalen ble arrangert for første gang i fjor, med artister som Pen Jakke, Backstreet Girls, Hello Goodbye og Remington Super 60. De to sistnevnte bandene spiller igjen på årets festival, som også har band som Jaga Jazzist, Amulet og Elvin Friendly på programmet. Men det er mye ekstra smågodt som gjør at festivalen fikk utmerkelsen «Årets Festival 2001» av Norsk Rockforbund fremfor festivaler som Quart, Notodden Bluesfestival, Øya-festivalen og Norwegian Wood.

— Det ble sagt at vi klarte å gjennomføre en profesjonell, spennende og hyggelig festival på veldig kort tid som også gikk tilnærmet i økonomisk balanse, sier festivalens pressesjef Torill Frydenlund, som grunnla festivalen sammen med Are Grønsund og Paul Ødegaard. – Vi har endel elementer som ikke er vanlige på norske rockefestivaler. Vi har barneaktiviteter, performances, filmvisninger, gjøglerier, skaterampe og en breakdance-avdeling, forklarer hun.

Festivalen ble grunnlagt av Månen Musikkselskab, som også driver en rockeklubb i byen. Men for den andre utgaven er festivalen drevet av en egen stiftelse. Blant de øvrige samarbeidspartnerne er Norsk Kulturråd, Østfold Fylkeskommune, AOF og Fredriksstad Blad. Selv om langsiktige kulturaktiviteter i Fredrikstad stort sett har vært fraværende, har byen fostret mange musikere og det har vært ønskelig fra mange hold å fokusere mer på det.

Her er den komplette bandlisten (pr. 22. juli):

the Herbaliser Band
Peru You
Hello Goodbye
Jaga Jazzist
Flow Joes
Mc Ubåt
Warlocks
Tranquil
Sillycon
Gåte
Remington Super 60
Amulet
Surferosa
Grilla
Furia
Elvin Friendly
Circus 8
EPA Band
Emmerhoff & the Melancholy Babies
Specter

Du finner mer informasjon her.

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev