Ragnarok

HITS: Tidenes lineup?

For femte gang arrangeres metal-festivalen Hole In The Sky i Bergen. I tilegg til utenlandske band som Nile, Opeth, Obituary, Behemoth og Sodom, finner du også norske metal-forkjempere som Enslaved, Tsjuder, Blood Red Throne, Audiopain og Taake. Festivalen starter i dag, og varer til og med lørdag.

Kalender

Fiolinens gullalder

26/09/2020 Kl. 19:00

Oslo

Knut Vaage: multiMORF remix vol 1

26/09/2020 Kl. 20:00

Vestland

Ghazal- og qawwali-kveld

26/09/2020 Kl. 18:00

Oslo

Høstlandskap

26/09/2020 Kl. 16:00

Oslo

Av Jon Jolly Kramer Johansen

Legendariske Obituary trenger ingen større introduksjon, annet enn at de er booket og vi forventer intet annet en god gammaldags deathmetal. Floridabandet slipper skiva ”Frozen in time” 20/7 med helt nytt materiale.

De Brutale egyptinspirerte dødmetallere fra USA, Nile, gjester Norge for aller første gang. Med fire fullengdere bak seg, er de aktuelle med den femte skiva Annhilation of the wicked, som oser av suggererende, unik dødmetall som bare Nile kan.

Med egyptiske toner, tekniske riff, og en ekstremt dyp growling-vokal har gutta fra South Carolina for lengst satt seg på deathmetaltronen, som et av de mest brutale bandene til dags dato. For de som vil få meg seg noe virkelig spesielt, er Nile å anbefale.

Deathmetal er ikke akkurat Norge bortskjemt med. Men et band som holder koken er Blood Red Throne. Bandet, med den ikke altfor ukjente Tchort (ex-Emperor), ga oss skiva Altered Genesis i år, og vil nok ta Bergen med storm. Vi kan vente oss pulserende, amerikansk-inspirert deathmetal på høyt nivå. Riffene er variert, og sitter som skudd.

Det er selvfølgelig noe for enhver smak på HITS, og de som liker rett på sak, ekte norsk blackmetal, kan bl.a. se frem til Taake. Vikingene i Enslaved stiller også opp, og har lovet oss låter fra klassikeren ”ELD”.

På onsdag kan det være lurt å innfinne seg på Garage, da Mötorhead- tributebandet Bömbers spiller. Frontet av Abbath (ex-Immortal) og Thore Bratseth (Old Funeral) som vil rive opp i alle de gode Mötorhead klassikere, vil vi nok oppleve høy headbang-faktor på Garage.

Andre band som har takket ja er: Sodom, Anathema, Vesen, Gehenna, Tsjuder, Ragnarok, Lamented Souls, Audiopain, Behemoth, High on Fire, Malsain, Manngard, Opeth, Ragnarok, Sahg og Sulphur.

Alle bandene kan sees 24.-27. august på USF verftet, og Garage.

Mer informasjon finner du www.holeinthesky.no.

Stillinger

Direktør

Fond for utøvende kunstnere

Markedskoordinator

Det Norske Blåseensemble (DNBE)

Forretningsutvikler

Sørf – Sørnorsk kompetansesenter for musikk

Førsteamanuensis i fløyte

Norges musikkhøgskole

Førsteamanuensis i klarinett

Norges musikkhøgskole

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev