Buktafestivalen, 2005: Publikum

Festivalsommeren offisielt åpnet

FESTIVALSLIPP: Festivalsesongen 2008 ble offisielt åpnet i Oslo i går. Norsk Rockforbund (NRF) ønsket velkommen til årets festivalslipp, 18 festivaler presenterte seg selv, der blant andre Slottsfjell og Bukta lanserte et nytt samarbeid på bookingsiden. NRF forventer tidenes festivalsommer i år, med over en halv million besøkende.

Kalender

OSLO STRYKEKVARTETT 30 ÅR: Peter og ulven

27/11/2021 Kl. 12.00 og 14.00

Oslo

Herrenes Lørdagsopera

27/11/2021 Kl. 15:30

Viken

OSLO STRYKEKVARTETT 30 ÅR: Kvartettfest

27/11/2021 Kl. 17.00

Oslo

Av Bjørn Hammershaug

I år som i fjor arrangerte Norsk Rockforbund festivalåpning på Blå i Oslo. Det vil si en kort presentasjon fra noen av de 60 festivalene innenfor pop, rock, blues, metal og elektronika som er medlemmer i Norsk Rockforbund, organisert i underavdelingen Norske Rockfestivaler.

Leder i NRF, Monica Larsson, startet med å applaudere de over 10 000 frivillige som sørger for å holde festivalhjulene i gang, og minnet om at noe av årsaken til en samling av denne typen var å vise at festivalene står sammen som gode kollegaer og sunne konkurrenter. Leder for Norske Rockfestivaler, Heidi Remmen, kunne fortelle at de i år forventet en rekordsommer med et samlet besøk på over en halv million mennesker i 2008.

Ellers stod miljø og økologisk mat i fokus under festivalpresentasjonen. Den andre utgaven av miljøhåndboka ble lansert og gitt ut til publikum.

Bukta og Slottsfjell byttelåner artister

Mange av de større festivalene glimret med sitt fravær (Quart, Bukta, Storås), men noen nyheter ble likevel sluppet ut av sekken av de 18 som hadde møtt frem.

En løsning i samarbeidets tegn står Buktafestivalen i Tromsø og Slottsfjell i Tønsberg for. De har nå startet spiren til en utvekslingsavtale. Gjennom et bookingsamarbeid ”byttelåner” de rett og slett artister med hverandre. Bukta booker et band for Slottsfjell, og omvendt. Bandene spiller begge steder.

— Vi har booket amerikanske Blitzen Trapper, mens de har hentet inn Sixtyniners fra Nederland, sier Behnam Farazollahi.

Årsaken til dette samarbeidet er av kostnadseffektiv art:

— Som mellomstore festivaler har vi innsett verdien av samarbeid – verken Bukta eller Slottsfjell kan være med på budkrigene som andre festivaler drar i gang, og dermed er det bedre å gå sammen for å sikre seg kvalitetsartister. I stedet for å risikere å ende opp i budkrig med hverandre om attraktive band, går vi heller sammen om å legge inn bud på artister.

Bukta (Tromsø) og Slottsfjell (Tønsberg) arrangeres begge 17.-19. juli.

Festivalplukk

Av de andre festivalenes presentasjon under gårsdagens arrangement trekker vi frem:

Raumarock
— presenterte syv nye artistnavn: Stalingrad Cowgirls (FIN), Ida Maria, Howl, Katzenjammer, Master Piece of Cake, Eco Band og Figur Flint.

Studentfestivalen i Oslo, Studio
— presenterte tre rykende ferske bookinger: DDE, Valgeir Sigurdson (ISL) og The Whip (UK).

Malakoff Rockfestival i Nordfjordeid
— har som eneste norske festival The Fashion (DK) på programmet og kan ellers tilby blant andre Dum Dum Boys, Bertine Zetlitz, 120 Days.

Bygdalarm i Øystese (Hardanger)
— presenterte norske Heroes and Zeroes.

Notodden Bluesfestival
— er ferdigbooket og kunne skilte med årets eldste artist i 95 år gamle Pinetop Perkins fra Mississippi.

Øyafestivalen
— lanserte deler av sitt ØyaNatt med tyske The Notwist og Booka Shade, amerikanske Dengue Fever og Les Petits Pilous & Strip Steve fra Frankrike.

Vi anbefaler MICs festivalkalender for en nær komplett oversikt over landets mange festivaler – i skrivende stund teller denne 237(!) festivaler.

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this