Ryfylke

Elektronika-festival i Bergen i september

Lørdag 7. august blir det programslipp og vorspiel for EKKO (Bergen Elektronika festival) på Landmark i Bergen, der man får høre musikk fra artister som skal spille på årets festival. – Det blir i tillegg klassisk bingo, med både bingobrikker og bingodame, lover pressetalskvinne Tonje Kaada. Årets festival arrangeres i månedskiftet september/oktober, og vil bl.a. by på opptredener med Bjørn Torske, Ryfylke og Datarock, i tillegg til en rekke utenlandske gjester.

Kalender

Operapub på Grønland Boulebar

24/02/2024 Kl. 19:00

Oslo

Islandsk utbrot i Bergen

24/02/2024 Kl. 18.00

Vestland

Opera og Gourmet på Ekebergrestauranten

28/02/2024 Kl. 18:00

Oslo

DUESUND

28/02/2024 Kl. 20:00

Vestland

Vorspiel-aftenenen betegnes av Tonje Kaada som en kveld med «høy smilefaktor og fet og variert musikk innenfor den elektroniske sfæren». Blant premiene er to stykk pass til årets festival, samtidig som det også blir laget promo-CDer som heldige publikumere kan få med seg.

EKKO har tatt mål av seg til å være en årlig festival, og ble første gang arrangert i 2003. Årets festival arrangeres fra 30.september til 3.oktober. Arrangemantsansvarlige er produksjonsgruppen Paasel, som består av Per-Anders Hammarström og Asle Bakke Brodin.

— EKKO skal presentere nordiske musikere og kunstnere, forteller arrangørene. – Her får utøvere av elektronisk musikk, elektroniske kunstnere, dekoratører og billedkunstnere muligheten til sammen å presentere et arrangement som viser deres ideer og potensial. Utstillinger og konserter vil forgå i samme lokaler. Under EKKO spiller visuelle og musikalske uttrykk sammen for å skape et unikt uttrykk.

Prosjektet vil involvere lokale, nasjonale og nordiske musikere og kunstnere, både profesjonelle og amatører, og er i år flyttet fra Teknikkerkroen til Bergen Kunsthall.

— Dermed har vi både fått økt publikumskapasitet, samtidig som Bergen Kunsthall flotte lokaler gir oss et større kunstnerisk potensiale, sier arrangørene.

EKKO samarbeider i år også med Bergen filmklubb Cinemateket om å sette sammen et program med visninger av dokumentarer og andre sjangerrelaterte filmer som skal vises under festivalen.

Blant bekreftede artister til årets festival er Bjørn Torske, Ryfylke, Datarock, Lupo og Skatebård. Som i fjor blir det også i år et solid nordisk inntrykk, med artister fra både Sverige, Danmark og Finland, i tillegg til Spania og Hellas. Programmet blr fortløpende oppdatert etter hvert som nye artister kommer til, og kan leses på www.ekkofest.no.

For å kommentere og diskutere artikkelen må du være logget inn på Facebook. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du alltid sende oss en e-post.