Cowbiz

Countryaften med Bjarte Hjelmeland

Soria Moria Scene er et av Oslos mange fine, intime konsertlokaler. I kveld, torsdag 3. mai, er det duket for en sentimental aften med skuespilleren Bjarte Hjelmeland og hans Cowbiz.

Kalender

Musikkrettigheter 101

01/12/2023 Kl. 12:30

Oslo

ASTERISK | Tobias Kvendseth: shame tapes

01/12/2023 Kl. 19.30

Vestland

7x7x7

02/12/2023 Kl. 19:00

Oslo

Candlelight: A Tribute to Ludovico Einaudi

09/12/2023 Kl. 17:00

Oslo

Skal vi tro legenden/presseskrivet, startet det hele omtrent som følger:

” For noen år siden satt to kamerater i en bar på Torshov i Oslo. Jack (Daniels) og Jim (Beam) hadde begynt å virke, og innrømmelsene og betroelser satt løst. Mot slutten av kvelden, da flaskene var tomme og guttene var fulle, var de enige om at det var to ting som betydde noe; kjærlighet og countrymusikk.

Kjærligheten er det ikke mulig å styre, men countrymusikken har man en viss mulighet til å gjøre noe med, og dermed var Bjarte Hjelmeland & Cowbiz et faktum.”

Så langt presseskrivet fra Villspor. Helt sikkert er det i hvert fall at Bjarte Hjelmeland & Cowbiz spilte en del godt mottatte konserter på utvalgte steder, deriblant Nationalteatret. Tidspress og andre gjøremål gjorde at bandet er blitt lagt på is en periode, men nå har det tydeligvis begynt å rykke i hattebremmen igjen. Bandet påberoper seg et utpreget sentimentalt repertoar, bestående av countrylåter av artister som Clint Black, Randy Travis, Alan Jackson og Hank Williams. Om sine tidligere opptredener sier de følgende: ”Innlevelsen, spillegleden og entusiasmen var høy, ting som nøyaktighet og presisjon noe mindre, men med kjærlighet skal verden vinnes!”

Cowbiz består av Bjarte Hjelmeland ( vokal/akk.gitar ), Gunnar Martinsen ( bass ), Henning W. Kemp ( gitarer ), Sveinung Lilleheier ( pedal steel/dobro ), Trond Madsen (trommer ), Hans M. Stensland ( fiolin ) og Anett R. Selfjord ( vokal ). I anledning kveldens opptreden vil de også få besøk av noen som kaller seg Old Spice.

Konserten begynner klokken 21. 30, mens dørene åpner klokken tyve. Billetter selges i døren.

For å kommentere og diskutere artikkelen må du være logget inn på Facebook. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du alltid sende oss en e-post.