Doddo

Ber om statlig hjelp

Doddo og Unge Frustrerte Menn lever opp til navnet sitt. Nå har bergensgruppa søkt Kulturdepartementet og byrådet i Bergen om 100.000 kroner for å klare å fortsette karrieren.

Kalender

Islandsk utbrot i Bergen

24/02/2024 Kl. 18.00

Vestland

Lørdagsopera i Posthallen

24/02/2024 Kl. 16:00

Oslo

Operapub på Grønland Boulebar

24/02/2024 Kl. 19:00

Oslo

DUESUND

28/02/2024 Kl. 20:00

Vestland

Bak søknaden står Doddo selv, Jan Eggum og Pål Berrefjord, og formålet er å bevare bergensdialekten i norsk musikk. For mens bysbarn som Sondre Lerche, Kings Of Convenience og Röyksopp gjør suksess i utlandet, sliter norskspråklige Doddo og Unge Frustrerte Menn med å overleve.

– Det er helt naturlig for meg å synge på bergensk. Å lage tekster på dialekten min. Det får publikum til å høre etter. I et større perspektiv handler dette om å bevare kulturen vår. Og kultur, det er jo språk og identitet, sier Eduardo «Doddo» Andersen til BA.

Nå håper han Kulturdepartementet og byrådet i Bergen kan bidra med 100.000 kroner for å redde Unge Frustrerte Menn fra førtidspensjonering. Gruppa har holdt på i ti år og gitt ut seks album. Onsdag møter Pål Berrefjord kulturminister Ellen Horn for å drøfte saken.

– I all annen politikk er “det norske” et poeng. Når det gjelder musikk burde dette være et mål på lik linje, mener Berrefjord.

– Hvis ikke det norske snart backes opp, forringes språket vårt. Sondre Lerche er veldig bra, men han hadde vært mye bedre om han sang på bergensk, mener Jan Eggum, som også er forarget over Hit40-listen:

– Den er jo ren juks. Den vektingen som ligger til grunn når det gjelder radiospilling er det helt utrolig at ingen griper fatt i. Man må spilles ti ganger på P1 for å oppnå det samme som man gjør for én gjennomspilling på Radio1. Tatt i betraktning at P1 er den kanalen som spiller mest norsk, er dette et kjempeproblem.

For å kommentere og diskutere artikkelen må du være logget inn på Facebook. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du alltid sende oss en e-post.