Åge Aleksandersen får pris, 2004 (Foto: Artistforbundet.no)

Artistforbundets ærespris til Åge Aleksandersen

Åge Aleksandersen ble mandag ettermiddag tildelt Norsk Artistforbunds Ærespris 2004, som deles ut for tredje gang. Prisen, som er en stilisert glassmikrofon skapt av glasskunstneren Camilla Prytz, ble overrakt av Popiums Frank Hammersland, på vegne av artistkolleger i pop- og rocksektoren, melder Artistforbundet.

Kalender

Legg til arrangement
Se alle

Norsk Artistforbunds Ærespris er innstiftet for å hedre en norsk artist innen pop/rock som har utmerket seg i sitt virke som utøver, komponist og/eller tekstforfatter. Prisen blir utdelt og overrakt av kolleger innenfor samme sjanger.

Juryen hadde alt på forhånd røpet at årets pris ville gå til «en av landets mest meritterte artister og låtskrivere, med fødested litt nedenfor midten av norgeskartet».

På Norsk Artistforbunds egne hjemmesider finner vi følgende begrunnelse for tildelingen:

«Norsk Artistforbunds Ærespris er en ære å få, fordi den dels ut av vinnerens egne kolleger. Årets prisvinner debuterte på på singelplate i 1970. Han ble soloartist i 1975, og har en samlet produksjon på rundt 30 album så langt. På det meste av produksjonen står han oppført som komponist og tekstforfatter. I norsk sammenheng var han en pioner når det gjaldt å forene, etter datidens oppfatning, sidrumpa instrumenter som trekkspill, fele og mandolin med tradisjonell rockbesetning. Han har truffet et folkedyp som han selv, etter eget utsagn, ikke visste eksisterte, og han er en av de få i den eksklusive klubben av artister som har solgt over 1 million plater. Han har et utpreget humant, om ikke humanistisk uttrykk, og involverer seg også i politiske saker på vegne av seg selv og sine kolleger. Årets prisvinner har oppnådd kultstatus også blant de mer hardbarka yngre rockerne.»

I sin takketale sa Åge Aleksandersen bl.a. at «2004 har vært et fantastisk år, med teatersuksess, samt turnesuksess med Sambandet, men en pris fra mine kolleger er jeg særdeles stolt over å motta».

Styret i Norsk Artistforbund består for tiden av Knut Aafløy, styreleder, Per Vervik, nestleder og Bjørn Eidsvåg, styremedlem. Æresprisen gikk i 2003 til Jahn Teigen, og i 2002 til for tiden plateaktuelle Nora Brockstedt.

Stillinger

Trekkspillpedagog 10 %

Nordre Follo kulturskole

Vikariat som akkompagnatør

Barratt Due musikkinstitutt

Pianopedagog – 60%

Nordre Follo kulturskole

Dirigent

Jar Skoles Strykeorkester, Bærum

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev