Dennis Otone

Afrofunk hos Jazid

Jazid Club i Oslo kommer stadig opp med nye konsepter for klubbkveldene sine. Siste nytt er Aluku, som skal være den egne klubben til saxofonist Denis Otone.

Kalender

Jazid skriver at deres målsetning er å bygge broer mellom forskjellig kulturer og «vise frem et fellesbilde». Nå introduserer de i hvert fall klubbkonseptet Aluku, der den nigerianskfødte musikeren Denis Otone skal trekke i trådene. Otone flyttet til Oslo alt for tyve år siden, og har blant annet hatt gleden av å dele scene med Fela Kuti, som gjerne omtales som Afrikas Bob Marley, og definitivt er en av de aller mest sentrale aktørene innen det man kaller afrobeat. Otone har også stått på scenen med størrelser som B.B. King og Manu Dibango. Han er delvis selvlært som musiker, og har flere CD-utgivelser bak seg. Her i Norge har han blant annet samarbeidet med Jørn Hoel, mens han også har prøvd lykken i musikkmiljøet i London.

— All ærlig musikk er god musikk, sier Otone. – Det spiller ingen rolle om det er jazz, pop, klassisk eller folkemusikk, så lenge det er velspilt og utstråler sjel, følelser og intensitet. Musikk er først og fremst kommunikasjon. Musikk rører ved noe i mennesker, og det er mitt utgangspunkt som musiker.

Fredag 10. november inntar Dennis Otone scenen på Jazid med The Rythm Ace, som foruten Otone selv på saxofon består av Bill Mulholland (gitar) André Banini (trommer), Simen Fjell (bass), Anders Aarum (keyboards) og Marius Bastiansen (perkusjon).

Du kan lese mer om Otones tanker og musikalske karriere på denne engelskpråklige hjemmesiden.

Jazid og daglig leder André Utvik kan ellers vise til et variert program i høstmørket. Onsdag 8. november var det jazzkonsert med Atomic, med besetningen Paal Nilsen Love (trommer), Ingebrikt Haaker-Flaten (bass), Haavard Wiik (piano), Magnus Broo (trompet) og Håkon Kornstad (saxofon). Av videre happenings kan vi nevne «Brazilian Nights» med Espen Horne fra Bergen (lørdag 11. november), «Wet Wednesday» med Marius Høvik (onsdag 15. november), William Burroughs-aften med engelske Islamic Diggers (torsdag 16. november), «Black Science Lab» med Tee Bee (fredag 17. november), «Follow Me» med Local Patron og Harold F (lørdag 18. november) og Boogie Bus med Prins Thomas (torsdag 23. november).

For å kommentere og diskutere artikkelen må du være logget inn på Facebook. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du alltid sende oss en e-post.