Tove Karoline Knutsen_stort fullsize (Foto: DNA)

Politisk stafett på kor.no: Tove Karoline Knutsen (Ap)

INTERVJU: Da har også kor.no kommet frem til siste del av sin partiutspørringsserie. Det er Arbeiderpartiet og Tove Karoline Knutsen som får æren av å avslutte denne runden. Hun er opptatt av blant annet rekruttering av dirigenter og å få sangen tilbake i allmennlærerutdanningen: – Jeg er fryktelig frustrert over at sangen er tatt ut av allmennlærerutdanningen. Her skal jeg sette meg tungt på noen, sier Knutsen.

Kalender

Operagalla

09/08/2020 Kl. 19.00

Oslo

Opera Soirée

14/08/2020 Kl. 19.30

Viken

Cantango på Gamle Raadhus Scene

02/09/2020 Kl. 19:00

Oslo

El Muro Tango & Inés Cuello

19/09/2020 Kl. 20.00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

— Kommunene har fått mer penger å rutte med. Nå er det viktig å velge inn partier i kommunestyrene som prioriterer å bruke pengene på kor og kultur, sier Tove Karoline Knutsen, med klar referanse til sitt eget parti.

Knutsen driver intens valgkampinnspurt i både Nord-Norge og Sør-Norge, og hun råder folk til å stemme på Arbeiderpartiet dersom de vil være sikre på at kultur blir prioritert lokalt.

Hjerte for kor og sang

Det kommer dessuten klart frem at hun har et spesielt godt hjerte for kor og sang.

— Koraktiviteten er utrolig stor og utrolig viktig. Det er nesten forunderlig at det er så mange kor, ofte gode kor, selv på de minste plassene i Norge. Sangen er felleseie for unge og gamle. Selv sterkt dementsyke har gjemt sangen i et skattkammer der den har en helt egen plass. Sangens hemmelighet er at den er i hjertet på oss, sier Knutsen engasjert.

Løft for vokalfeltet

Hun forteller videre om Arbeiderpartiets arbeid med å løfte vokalfeltet de siste årene.

— Vi begynte med å ta inn 50 millioners-kuttet som var gjort av den tidligere regjeringen på frifond. Mange kor henter viktige kroner på disse ordningene. Vi har også fått flyttet 1 millioner kroner til støtteordningen for lokal koraktivitet, og 3 millioner kroner er satt av til en prøveordning for profesjonalisering av kor.

Rekruttering av dirigenter

Samtidig som Knutsen er fornøyd med å ha fått gjennomslag for disse sakene, lover hun at Arbeiderpartiet skal jobbe for ytterligere støtte til vokalfeltet. Hun er blant annet opptatt av rekruttering av dirigenter.

— Det er de gode dirigentene som får folk til å være i kor. Jeg lover å ha fokus på betydningen av gode dirigenter fremover, sier Knutsen, uten at hun på stående fot kan ta stilling til en dirigentlønnsordning.

Sang i skolen

Foruten dirigentfokuset, lover Knutsen at hun skal jobbe for å få sangen inn i allmennlærerutdanningen igjen.

— Jeg er fryktelig frustrert over at sangen er tatt ut av allmennlærerutdanningen. Her skal jeg sette meg tungt på noen, sier Knutsen.

Samtidig som hun ønsker sangen inn i allmennlærerutdanningen, ønsker hun også å utfordre kulturskolene til å styrke vokalopplæringen.

— Det er i kulturskolene man begynner som musiske mennesker, og man er kanskje litt for opptatt av instrumentalopplæring i kulturskolene. Det er regjeringens uttalte politikk å styrke kulturskolene. Vi kan neppe øremerke midler, men vi må se hvordan vi kan rette det mot det vokale, sier hun.

Tidligere artikler i kor.no sin politiske stafett:

Politisk stafett på kor.no – May-Helen Molvær Grimstad (KrF)

Politisk stafett på kor.no: Karin Woldseth (FrP)

Politisk stafett på kor.no: Olemic Thommessen (Høyre)

Politisk stafett på kor.no: Trine Skei Grande (Venstre)

Politisk stafett på kor.no: Åslaug Haga (Senterpartiet)

Politisk stafett kor.no: May Elisabeth Hansen (SV)

Denne artikkelen er hentet fra kor.no og gjengitt med deres velvillige tillatelse.

Stillinger

Kantor/ organist

Kongsberg kirkelige fellesråd

Orkesterbibliotekar

Oslo-Filharmonien

Kantor/ kyrkjemusikar

Gloppen kyrkjelege fellesråd

Produsent

Riddu Riddu Festivála

Produsent

Kulturfabrikken Sortland KF

Programsjef

Bodø2024 IKS

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev