Korps_illustrasjon (Foto: Norges Musikkorps Forbund)

Norges Musikkorps Forbund: – Uforståelig av FrP

– FrPs forslag vil ødelegge den verdifulle kompetanseutvekslingen som skjer i dag, og sette oss 30 år tilbake i tid, sier generalsekretær Moen.

Kalender

Cantango på Gamle Raadhus Scene

02/09/2020 Kl. 19:00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

— Utspillet om at frivillige kulturorganisasjoner skal overta kulturskolene er et misforstått kompliment. For å utvikle korpsene videre, trenger vi sterke kulturskoler, sier generalsekretær i Norges Musikkorps Forbund, Arild Moen.

Norges Musikkorps Forbund (NMF) mener at FrPs forslag er usedvanlig dårlig og vil i praksis bety en rasering av det lokale musikklivet. NMF har i en årrekke vært en pådriver i arbeidet med å etablere kulturskoler som en lovfestet ordning, og er i dag den største enkeltbrukeren av kulturskolen.

— FrP har i mange sammenhenger snakket det frivillige kulturlivets sak, men her har de nok misforstått prinsipper om hvordan vi ønsker en utvikling innen fritidssektoren. Gjennom et nært samarbeid med profesjonelle instruktører og musikkpedagoger, har kulturskolen bidratt til å øke kvaliteten betydelig i skolekorps over hele landet. Våre erfaringer viser at kulturskolen og de frivillige er gjensidig avhengig av hverandre.

Det er Norges Musikkorps Forbund som melder dette i dag.

Stillinger

Direktør for komponisthjemmene

KODE Kunstmuseer og komponisthjem

Kantor

Haugesund Kirkelige Fellesråd

Festivalsjef

Kongsberg Jazzfestival

Assistentdirigent

Arktisk Filharmoni AS

Daglig leder

Høstscena

Pianostemmere/ klaverteknikere

Norges musikkhøgskole (NMH)

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev