Marianne Jemtegård, Mute

Mute med motsvar

Mute-redaksjonen svarer her på kritikken fra Bjørn Torjus Hanssen i OSITO Records. Torjus Hanssen var i sin tid var med på å starte opp Sement-festivalen, og likte ikke utviklingen festivalen i år fikk under musikkmagasinets ledelse. – Torjus Hanssen har dessverre en manglende forståelse for begrepene «før» og «nå», heter det blant annet.

Kalender

Lørdagsopera: Jussi i våre hjerter

02/03/2024 Kl. 18:00

Oslo

KvarTettPå 2024 – Ravelorama 

02/03/2024 Kl. 14:00

Oslo

Operapub på Grønland Boulebar

02/03/2024 Kl. 19:00

Oslo

Ad: «Misnøye med Mute» – svar til Torjus Hanssen

Siden Torjus Hanssen i sitt åpne brev til Ballade datert 27.09.02 kommer med en rekke usannheter vedrørende årets Sementfestival, ser vi oss nødt til å svare på et brev som man ellers mest av alt blir oppgitt av. Torjus Hanssen har med sine uttalelser nok en gang vist at han synes det er vanskelig å gi slipp på en festival han ikke lenger er med å arrangere.

Dessverre er dette langt ifra første gang Torjus Hanssen demonstrerer en manglende forståelse for begrepene «før» og «nå». Allerede da Mute jobbet med bookingen for årets festival, kontaktet Torjus Hanssen redaksjonen med krav om at hans artister skulle få spille på Sementfestivalen, siden han hadde vært med å arrangere festivalen tidligere. Redaksjonen booket ut ifra musikalske hensyn, og fant ikke plass i programmet til OSITOs artister denne gangen. Torjus Hanssen stilte dermed kun opp med bod på Sement-platemarkedet, som en av seks små labler. I sitt åpne brev til Ballade forteller han at han hadde det hyggelig på festivalen, og at han fikk sett flere gode konserter. Allikevel er han misfornøyd, fordi det var Mute (og ikke ham selv?) som sto bak arrangementet.

I sitt utspill i Ballade hisser han seg nå opp over at festivalen byttet navn, at plakatene så annerledes ut i år, og at Studentersamfundets sponsorerer angivelig ikke fikk profilering under årets arrangement. Vi ønsker å understreke at Torjus Hanssen på dette tidspunktet ikke er tilknyttet festivalen, verken gjennom Studentersamfundet eller Mute.

At Studentersamfundets sponsorer ikke har fått sin avtalte profilering medfører ikke riktighet. Det ble trykket opp et svært lite førsteopplag av plakatene som ikke hadde alle logoene på seg, men dette ble raskt rettet opp i.

Deretter påpeker Torjus Hanssen at festivalens navn og plakatutforming er endret siden sist, noe som medfører riktighet. Som arrangører forbeholder vi oss retten til å endre på logo, plakatdesign, navn og annen «kosmetikk» etter vårt eget forgodtbefinnende. Torjus Hanssen må gjerne mene at hans valg av estetisk utforming var bedre, men vi kan berolige han med at årets forandringer i høyeste grad er gjennomtenkte.

Torjus Hanssen hevder også at Mute har overkjørt Studentersamfundet og festivalens to tidligere år. Mute har informert presse om at festivalen har vært arrangert tidligere, både i pressemeldinger og i intervjuer. Dette har også kommet godt fram blant annet i Dagbladet, Aftenposten, P4, RadiOrakel, Radio Nova og i Ballade, noe man blant annet kan lese av saken som sto publisert i Ballade en ukes tid før festivalen og som det sikkert ligger lenke til under denne saken. Når man jobber med promovering av en festival er det dessuten relativt vanlig å legge hovedfokus på det arrangementet som faktisk finner sted det året, særlig med tanke på at Sementfestivalen har vokst betraktelig i både form og nedslagsfelt siden Torjus Hanssen var blant arrangørene.

Det må også presiseres at Torjus Hanssen ikke har noen tilknytning til Studentersamfundet. Når han hevder at Mute har overkjørt Studentersamfundet får dette stå for hans egen regning. Samarbeidet oss imellom har fungert tilfredsstillende, og begge parter er svært fornøyde. Over tusen fremmøtte, deriblant Torjus Hanssen, fikk i løpet av Sementfestivalens to dager med seg 28 konserter med ferske undergrunnsartister og noen litt mer kjente navn. De små lablene som hadde boder på Sement-markedet fikk vist seg fram for et nytt publikum, flere av dem, deriblant Trust Me Records og Safe As Milk, fikk også solgt god med plater. ZTV gjorde liveopptak med Askil Holm, Red Harvest og Khold, og disse opptakene er allerede blitt vist på kanalen flere ganger. Publikummet var en eklektisk miks av alt fra black metalere, hip hopere og blitzere til studenter og bransjefolk, og stemningen var god. Da lørdagen ble rundet av med svevende støyeksesser fra Serena Maneesh, kunne vi slå fast at Sementfestivalen hadde oppfylt sin målsetting om å spre ny norsk musikk til et variert publikum.

Mute ønsker samtidig å takke alle musikerne som stilte opp og gjorde årets festival til en minneverdig opplevelse. Vi håper at fokuset nå blir flyttet tilbake på dem.

Se også Studentersamfundets svar på Torjus Hanssens innlegg.

Med vennlig hilsen

Victor Josefsen (redaksjonsassistent Mute), Cathrine Nysæther (redaksjonsassistent Mute), Marianne Jemtegård (redaktør Mute)

For å kommentere og diskutere artikkelen må du være logget inn på Facebook. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du alltid sende oss en e-post.