Det Norske Solistkor

Solistkoret til Japan med ny CD

Søndag lanserer Det Norske Solistkor sin nye CD «Edvard Grieg Choir Music» på Norges musikkhøgskole. Tirsdag går turen til Troldhaugen hvor de markerer 100-årsdagen for Griegs død, og fra 6. september er koret på turné i Japan.

Kalender

Operagalla

09/08/2020 Kl. 19.00

Oslo

Cantango på Gamle Raadhus Scene

02/09/2020 Kl. 19:00

Oslo

El Muro Tango & Inés Cuello

19/09/2020 Kl. 20.00

Oslo

El Muro Tango & Inés Cuello

19/09/2020 Kl. 20.00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

Om CD-slipp og turne skriver Solistkoret følgende:

«Griegs musikk for kor er mangfoldig, fra lette «leilighetsverk» til mesterverkene i «Fire Salmer op.74».

På den nye CD-en til Det Norske Solistkor har vi først og fremst valgt den tyngre delen av Griegs produksjon – stykker som dreier rundt tematikken liv og død, uoppfylt lengsel og livshjulets gang. I tillegg er naturlyrikken med, og et par gamle kjente godnattsanger signert Edvard Grieg.

For den observante lytter vil det også være noen overraskelser. I salmen «Guds sønn har gjort meg fri» fra op.74 har koret gått tilbake til Griegs originalmanus – både mht til toneart og noen endrede takter.

Trond Kverno har gjort en nydelig bearbeidelse av Margretes Vuggesang, og Våren kommer også i en ny bearbeidelse gjort av Grete Pedersen. Hun har også arrangert «I folketone» fra Griegs lyriske stykker».

Lanseringsturne

I forbindelse med CD-utgivelsen gjør Det Norske Solistkor en stor turné med to konserter i Norge og 5 i Japan. Søndag 2. september blir det konsert på Norges musikkhøgskole, med pianist Einar Steen-Nøkleberg som gjest. Han vil fremføre verker av Stockhausen og Crumb. På Edvard Griegs dødsdag tirsdag 4. september fremfører Solistkoret med solist Bård Bratlie Griegs Fire salmer på Troldhaugen i Bergen. Fra 6. september er Solistkoret på tuné i Japan med konserter i Yokohama, Nagoya, Kyoto, Niigata og Kiuru.
På lanseringskonsertene fremføres også musikk av nyere årgang.

«På samme måte som Grieg internasjonalt regnes som Norges nasjonalkomponist er det samme tilfelle med Japans Tōru Takemitsu (1930 – 1996). Det er derfor naturlig at Solistkoret på sin Japan-turné presenterer begge disse komponistene. Takemitsu skrev stykket Wind Horse i perioden 1961-1966», beretter koret om programmet.

Den nye CD-en er utgitt på BIS.

Stillinger

Kantor/ kyrkjemusikar

Gloppen kyrkjelege fellesråd

Produsent

Riddu Riddu Festivála

Produsent

Kulturfabrikken Sortland KF

Programsjef

Bodø2024 IKS

Festivaldirektør

Nordland Musikkfestuke

Dirigent – hovedkorps

Hosle og Bekkestua skolekorps i Bærum

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev