Den Norske Folkeopera & Ballett

"Siv" – en valgopera

Den Norske Folkeopera og Ballett, presenterer lørdag – i samarbeid med sin hovedsponsor Coaching- og Konsulentbyrået Mi eiga Mor (MeM) – sin andre forestilling og norgespremiere på ”Siv” – en valgopera.

Kalender

Operapub på Røverstaden

15/04/2020 Kl. 20:00

Oslo

JAZZ I SIKTE

17/04/2020 Kl. 20:00

Rogaland

Kroke

17/04/2020 Kl. 19:00

Oslo

Operapub på Røverstaden

22/04/2020 Kl. 20:00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

Operaen, som har en halv times varighet, har libretto av den aldri hvilende stuntpoet Torgeir Rebolledo Pedersen og musikk av Norsk Komponistforenings stuntoperagruppe ”Josvas Orkester”.
Folkeoperaen og balletten har sendt oss følgende pressemelding:
«Dramaet fra Velgersofaens dyp i syv akter har alt; maktkamp, intriger, kvinnelige partiledere i dødelig catfight! Forgiftninger med herav følgende minst to dødsfall… eller var det bare ett? Dueller og – ikke minst – Folk Flests kvaler gjennomleves i en produksjon hvor det intrikate spillet og de voldsomme kreftene i en stakkars velgers utilstrekkelige sjel, blir blottlagt som et partiprogram i neste stortingsperiode. Dramaet får en himmelsk utgang.
Lørdag 5. september 2009 – program:
kl 12.15: premiere, Café Sara, Hausmanns gate 29
— Panorama over norsk operahistorie fra Waldemar Thranes ”Et Fjeldeventyr” til ”Siv” – en valgopera (1’30’’), v/direktør i DNFO&B, Asbjørn Schaathun.
— Norgespremiere: ”Siv” – en valgopera (Forestillingen varer i 30 minutter. )
Etter forestillingen gis det muligheter for separate intervjuer og signering av partiturer og programmer fra de medvirkende. Medlemmer av Den Norske Folkeopera & Balletts styre vil også være tilstede ved arrangementet.
Premieren markerer innledningen på en omfattende Oslo-turné som inkluderer ytterligere to fremføringer på utvalgte etablissementer i indre by, både øst og vest! – samme dag, lørdag 5.september. Mellom turnéens forskjellige arenaer vil Velgersofaen bli løftet og skjøvet av Folk Flest.
Kl.1500: Neste forestilling: Mat & Mer, Bergensgata 2, Bjølsen.
Adkomst: buss 20, 37 og 54.
Kl.1800: Siste forestilling:
Litteraturhuset, Wergelandsveien 29 v/ Slottsparkens nordvestre hjørne.
”Siv” – en valgopera vil bli framført av Den Norske Folkeopera & Balletts Dameorkester under ledelse av Gisle-jorden-rundt-på-kun-åtti-Kverndokk og et ensemble bestående av et knippe stjerner på den internasjonale operaverdens firmament.
Medvirkende:
Solister:
Eir Inderhaug: Siv, Erna Jernberg
Guri Egge: Komponist, Prest, Hjelpepleier
Nils Harald Sødal: Folk Flest
Njål Sparbo: Jens Stoltenbag, Kristin Pengesekk
Den Norske Folkeopera & Ballets dameorkester:
Maria Baaring, fiolin
Gjertrud Pedersen, klarinett
Michelle Lindboe, trombone
Libretto: Torgeir Rebolledo Pedersen
Regi: Aksel-Otto Bull
Produsent: Nora Ibsen
Musikalsk ansvarlig: Gisle Kverndokk
Den Norske Folkeopera & Ballett, kompaniet som bringer operaen tilbake til folket! er i sin helhet eiet av Norsk Komponistforening (NKF), Norsk Forening for komponister og tekstforfattere (NOPA) og Dramatikerforbundet i fellesskap».

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev