Stillbilde fra The Musical Slaves They Cant Stop You

Ny sjefdirigent i Stavanger

Christian Vásquez med bakgrunn i El Sistema fikk jobben.

Kalender

Legg til arrangement
Se alle

Steven Sloane går av sommeren 2013, og i dag ble det offentliggjort at Christian Vásquez overtar jobben som sjefdirigent i Stavanger Symfoniorkester. Vásquez har kontrakt fram til 2017, melder orkesteret.

Vásquez har sin bakgrunn fra det kjente musikkopplærings-prosjektet ”El sistema” i Venezuela.

— Vi gleder oss over å knytte en av musikkverdens mest lovende unge dirigenter til oss, og vi ser fram til å dele en spennende kunstnerisk reise sammen med Christian framover, sier SSOs programsjef Arne Almroth.

I 2008 debuterte Vásquez med Orchestre Philharmonique de Radio France og har siden gjestet dette orkesteret flere ganger. Han har dirigert store orkestre som blant annet Israel Philharmonic, Los Angeles Philharmonic, Bamberger Symfoniker og Philharmonia Orchestra i London, i tillegg til National Arts Centre Orchestra i Ottawa med Pinchas Zukerman som solist.

— Jeg liker dette orkesteret. Jeg føler meg veldig hjemme her, og Stavanger Symfoniorkester gjør meg lykkelig. Alle i Stavanger er så vennlige. Orkesteret skiller seg ut, fordi det er så mye lidenskap, sensibilitet og kjærlighet for musikken her, musikerne er utrolig dedikerte og nivået er veldig høyt, sier, Vásquez.

Stillinger

Pianopedagog – 60%

Nordre Follo kulturskole

Dirigent

Jar Skoles Strykeorkester, Bærum

Kommunikasjons-ansvarlig

Musikkforleggerne

Pianolærer

Nittedal Kulturskole

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev