© Midgardkonkurransen

Ny komposisjonskonkurranse for unge komponister

Midgard komposisjonspris er en nasjonal komposisjonskonkurranse i regi Midgardkonkurransen.

Kalender

LYTTELUNSJ med Kenneth Karlsson

03/02/2023 Kl. 11.30

Viken

Hanne Tveter & Jorge Vera

03/02/2023 Kl. 21

Oslo

Ary Morais & Band @ Drammens Teater 4. feb

04/02/2023 Kl. 15:00

Viken

Lørdagsopera 4. februar

04/02/2023 Kl. 15:30

Oslo

Midgarskonkurransen ønsker å bidra til at det utvikles nytt norsk repertoar innen den klassiske musikktradisjonen som passer for unge klassiske utøvere, og dermed bidra til at disse utøverne får et aktivt forhold til ny musikk.

Konkurransen har derfor opprettet en komposisjonspris.

Alle som har hjemmeadresse i Norge kan delta så lenge deltageren oppfyller kriteriene. Komposisjonen kan bestå av en eller flere satser og verkets totale varighet skal være fra minimum 4 minutter til maksimum 6 minutter. Bidraget skal komponeres for cello og klaver eller fiolin og klaver. Vinnerkomposisjonen skal fremføres av deltakere i eldste klasse under Midgardkonkurransen i september 2018.

Komposisjonen skal fremføres av strykere i alderen 16–19 år. Juryen vil legge vekt på at komponisten tar hensyn til at utøverne ikke er vant til å spille nyere musikk.
Tradisjonell notasjon er derfor å foretrekke. Komposisjonen leveres i PDF-format som vedlegg til epost. Bidraget sendes til innleveres i april 2018. Det deles ut én 1. pris. Vinneren tildeles et diplom og en premiesum på kr. 20 000,–. Verket skal også utgis av Norsk Musikkforlag. I tillegg vil vinnerverket bli fremført ved minst to offentlige konserter i løpet av 2018–19.

Juryen består av Bjørn Bolstad Skjelbred, Tanja Orning og Wolfgang Plagge. Alle deltagere får en skriftlig tilbakemelding fra juryen innen tre uker etter offentliggjøring av vinnerverket.

Midgardprisen er støttet av Komponistforeningen og Forleggerforeningen.Midgardkonkurransen er en nasjonal konkurranse innen klassisk musikk for utøvere mellom 8 og 22 år, og gjennomføres i 2018 8. og 9. september på Karljohansvern i Horten.

For å kommentere og diskutere artikkelen må du være logget inn på Facebook. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du alltid sende oss en e-post.

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev