Jøran Rudi

NoTAM: – Vi stjeler ikke

Siste ord i lyddusj-kontroversen før helgen får gå til Jøran Rudi, som er daglig leder i NoTAm. – Dere har ingen rett til å påberope dere at deres kunstnerperspektiv er riktig, og at vårt er galt, skriver han blant annet i sitt korte tilsvar til Rynander og Günther.

Kalender

Operapub på Røverstaden

27/10/2021 Kl. 19:00

Oslo

Ensemble Allegria og Oslo Kammerakademi

30/10/2021 Kl. 14.00

Oslo

Lørdagsopera 30. oktober

30/10/2021 Kl. 15:30

Oslo

Av Jøran Rudi, daglig leder, NoTAM

Karin Rynander og Kristin Günther,

Dere får mene hva dere vil om lyddusjenes identitet.

Jeg ser ingen grunn til å stille spørsmålstegn ved dette, eller å kritisere dere for å søke offentlighet om meningene deres. Mitt tilsvar til dere i Dagbladet var nødvendig fordi dere tok dere friheten til å si at vi stjeler. Det er en anklage som jeg ikke aksepterer. Og når du, Kristin Günther, på oppdrag fra Rynander, dukket opp på åpningen av vår konferanse og på bøllete vis forsøkte å ødelegge den, så forstår du kanskje at vi tar til motmæle.

Dere har ingen rett til å påberope dere at deres kunstnerperspektiv er riktig, og at vårt er galt. Slik Larsson snubler innom i sitt innlegg, dreier dette seg om en kulturforskjell. (At Larsson kritiserer oss har trolig sin årsak i at han ikke kjenner verkets prosess eller helhet særlig godt, lytte- og remixrom iberegnet. Jeg vil derfor ikke svare på Larssons innlegg her, men bare si én ting: Det er verken latterliggjørende eller arrogant å si at man ikke stjeler. Rynander reiste ingen debatt – hun anklaget oss for tyveri.)

Jeg har aldri anklaget deg for tyveri, Karin Rynander, til tross for at du benytter samme tittel på ditt verk som en norsk komponist gjorde i 1993, og til tross for at konseptet med parabole reflektorer er kjent som nettopp klangdusj i Tyskland fra 70-tallet og fremover. Det kunne jeg har gjort, for å svare med samme mynt, men jeg gjør ikke det, nettopp fordi jeg respekterer den kulturforskjell som finnes oss i mellom. Jeg både liker og respekterer verket på Gardermoen, men det er innholdet jeg er opptatt av der, ikke leveringsmetoden.

Det får du i all anstendighet forstå.

Med vennlig hilsen
Jøran Rudi

For å kommentere her må du ha en Facebook-konto. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du sende oss en e-post.

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev