Minerva_logo (minerva.as)

Musikktema i Minerva

Minerva Online hadde nylig et temafokus på musikk der samtidsmusikken ble satt under lupen.

Kalender

Mens grauten koker – en julekonsert

04/12/2022 Kl. 18:00

Oslo

CD release konsert med Giuffre Memorial TRIO

07/12/2022 Kl. 19

Vestfold og Telemark

Operapub i Teaterkjeller’n 7. des.

07/12/2022 Kl. 21:00

Oslo

Opera for barna – Playtime

08/12/2022 Kl. 11:30

Oslo

Ingrid Røynesdal har gjort en undersøkende artikkel om samtidsmusikken der hun i tittelen spør Kill your darling – Dagens samtidsmusikkarena synes å ha et påfallende homogent og modernistisk uttrykksideal. Er det mulig å forklare hvorfor? (Artikkel-lenke er ikke lenger tilgjengelig på Minervas nettsider, red.mrk.)

Komponist Gisle Kverndokk er intervjuet av Hild Borchgrevink. Kverndokk skriver operaen Jorden rundt på 80 dager for den nye Operaen i Bjørvika. Jorden rundt i Bjørvika er tittelen på Borchgrevinks intervju med Kverndokk.

Nicolai Strøm-Olsen har intervjuet Stavanger Symfoniorkesters sjefsdirigent Steven Sloane i artikkelen Orkester-musikkens død?

Ola Aasdahl Rokkones har skrevet artikkelen Bastionene for fall – Er tiden for de store konfrontasjoner i samtidsmusikken over?

Tidsskriftet Minerva har aner tilbake til 1924, da studentavisen Minerva ble startet av Den Konservative Studenterforening. Kvartalstidsskriftet Minerva ble grunnlagt i 1957, med Lars Roar Langslet som redaktør.

”Det sto for en reflektert konservatisme, og var en seriøs motvekt til både teknokratisk sosialisme og ensidig næringsliberalisme” heter det om Minerva på deres egne hjemmesider.

For å kommentere og diskutere artikkelen må du være logget inn på Facebook. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du alltid sende oss en e-post.

Stillinger

Daglig leder

Sørnorsk jazzsenter

Programplanlegger

Stavanger Symfoniorkester

Administrerende direktør

Stavanger Symfoniorkester

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev